Vägen till självförsörjning - Vägledning, stöd och samordning

Logotyp Vägen till självförsörjningVägen till självförsörjning är ett projekt för dig som behöver lite extra stöd för att hitta ett jobb eller en utbildning. Projektet riktar sig till dig i åldern 30-45 år som är arbetslös och är i behov av extra stöd.

Så här går det till
En vägledare hjälper dig att lägga upp en handlingsplan för hur du ska göra för att få ett arbete eller börja studera. Utifrån dina förutsättningar och behov tillsätts en individuell resursgrupp som hjälper till att hitta dina möjligheter. Din resursgrupp kan till exempel bestå av dina handläggare från olika myndigheter eller någon anhörig. I tydliga steg följer vi din handlingsplan och under tiden kan du få möjlighet att praktisera och prova på olika arbetsuppgifter.

Vi ordnar även olika aktiviteter som ökar chanserna till ett framtida arbete. Exempel på aktiviteter kan vara att jobba med ekonomi, kost, hälsa motion, studiebesök, föreläsningar, studiecirklar, söka praktikplatser eller anställningar. Hela tiden finns vägledaren med och samordnar de olika myndigheternas insatser, följer upp och planerar tillsammans med Dig på vägen mot sysselsättning.

Projektet är baserat på Torsås Modellen 1-5 som har framarbetats under våren 2013 och som utgår ifrån de förutsättningar och möjligheter som finns i Torsås kommun. Arbetsmodellen är inspirerad av principerna i MISA’s Supported employment.

Ansökan
Låter detta intressant och skulle passa dig? Fyll i en intresseanmälan och skicka in. Välkommen!

----------------------------------------------------------------------

Projektet finansieras av Samordningsförbundet i Kalmar län och är ett samverkansprojekt mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Landstinget Kalmar och Torsås kommun. 

Kontakt

Lisbeth Segerdahl
Projektledare/
vägledare

E-post:
Lisbeth Segerdahl
Tfn: 0486-337 81

Tycker du detta verkar intressant? Ring så bokar vi upp en träff där vi berättar mer. Vi finns på Vågen i Bergkvara, Kastmansvägen 100.

 
 
 

Lediga jobb

 Banner lediga jobb 

Mötesplatsen Vågen

 Banner Mötesplatsen Vågen 

Folder om våra tjänster

 Folder - Vad gör Torsås kommun 

Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se