Politiker och problem med inlogg? Hjälp finns här Läs mer ›

Gymnasieskola och Vuxenutbildning

Gymnasieskola

För ungdomar, 16-19 år, finns det många möjligheter att utvecklas och förbereda sig för ett livslångt lärande. Valet av utbildning gör eleverna i årskurs 9 med det programutbud som finns i den nya gymnasiereformen 2011.

Torsås kommun har samarbete med Kalmarsunds gymnasieförbund vilket innebär att förbundet har till uppgift att bedriva och utveckla gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga samt Torsås.

Korrespondensgymnasiet är en kommunal gymnasieskola med riksintag i Torsås Kommun (Söderåkra) som anordnar nätbaserad utbildning. Skolan är öppen för alla, oberoende av bostadsort. Kravet är dock att eleven är folkbokförd i Sverige. Det betyder att elever kan bedriva studier hos oss oavsett om de bor i Kiruna, Malmö eller vistas utomlands.

Vuxenutbildning

Kunskapsnavet

Kommunal vuxenutbildning samordnas av Kunskapsnavet i Torsås, Kalmar och Mörbylånga kommuner. Vid kunskapsnavet får du vägledning och information om utbildning inom hela vuxenutbildningen.
Vi har broschyrer och material om kommunal vuxenutbildning, folkhögskolor, studieförbund, yrkeshögskola samt högskolor och universitet. Vill du veta mer om vuxenutbildningen, så är du välkommen att kontakta våra vägledare på Kunskapsnavet.

Lärcentrum

Från 14 september 2020 startar Lärcentrum i Mörbylånga och Torsås. Lärcentrum är en mötesplats för studier där du som vuxenstuderande får stöd av pedagoger och vägledare.
Mer information om Lärcentrum (extern länk)

Lärvux

Särskild utbildning för vuxna finns belägen i centrala Torsås –      (se länk i vänstermarginalen).

SFI

Svenska för invandrare, utbildningen finns i Kalmar och bedrivs i samarbete med Kalmar gymnasieförbund.