Gymnasieskola och Vuxenutbildning

Gymnasieskola

För ungdomar, 16-19 år, finns det många möjligheter att utvecklas och förbereda sig för ett livslångt lärande. Valet av utbildning gör eleverna i årskurs 9 med det programutbud som finns i den nya gymnasiereformen 2011.

Torsås kommun har samarbete med Kalmarsunds gymnasieförbund vilket innebär att förbundet har till uppgift att bedriva och utveckla gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga samt Torsås.

Korrespondensgymnasiet

är ett distansgymnasium med riksintag. För mer information om skolan läs vidare på www.korr.se (extern länk)

Kunskapsnavet

Kommunal vuxenutbildning samordnas av Kunskapsnavet i Torsås, Kalmar och Mörbylånga kommuner. Vid kunskapsnavet får du vägledning och information om utbildning inom hela vuxenutbildningen.
Vi har broschyrer och material om kommunal vuxenutbildning, folkhögskolor, studieförbund, yrkeshögskola samt högskolor och universitet. Vill du veta mer om vuxenutbildningen, så är du välkommen att kontakta våra vägledare på Kunskapsnavet.

Lärcentrum

Från 14 september 2020 startar Lärcentrum i Mörbylånga och Torsås. Lärcentrum är en mötesplats för studier där du som vuxenstuderande får stöd av pedagoger och vägledare.
Mer information om Lärcentrum (extern länk)

Lärcentrumpedagog kommer finnas på plats på Vågen:

Tisdag: 08.00 – 12.00 och 13.00 – 16.00
Torsdag: 08.00 – 12.00 och 13.00 – 16.00
Fredag: 08.00 – 12.00

Vuxenelever som önskar en lugn plats att studera, även är välkomna att nyttja lokalen de dagar lärcentrumpedagogen inte är på plats.

Lärvux

Komvux som särskild utbildning finns belägen i centrala Torsås.
Mer information om Lärvux

SFI

Svenska för invandrare, utbildningen finns i Kalmar och bedrivs i samarbete med Kalmar gymnasieförbund.
Mer information om SFI (extern länk)