Matsedlar och kost

I Torsås har vi ambitionen att servera god och näringsriktig mat i en trivsam miljö. Vi arbetar med mat till barn på  förskolor och skolor såväl som till våra pensionärer på våra särskilda boenden.

Specialkost och avvikande kost

Självklart anpassas matsedeln efter vem som ska äta. Det ökande antalet allergiker ställer krav på specialkoster och pensionärer och förskolebarn har sällan samma önskemål med undantag för att det ska vara gott och vällagat.

Vid behov av specialkost eller avvikande kost behöver ni lämna en blankett/intyg till skolköket på aktuell skola.

Region Kalmar län och Torsås kommun kräver inget läkarintyg för laktosfri kost. Det räcker med att ni lämnar ett föräldraintyg vid laktosintolerans.

Intygen ska förnyas varje läsår. Om det sker någon förändring under läsåret, kontakta ni det kök där barnet får sina måltider.

Vid allergi ska alltid blanketten styrkas med ett läkarintyg, kosten ska vara ordinerad av läkare eller dietist. Om det sker någon förändring under läsåret, kontakta det kök där barnet får sina måltider.

Beställ genom e-tjänst

Nu kan du göra beställning av specialkost inom förskole, skol- och gymnasieverksamheten i Torsås kommun genom vår e-tjänst. Klicka här för att komma till e-tjänsten.

Tillagningskök och telefonnummer

  • Bergkvara: 010-35 33 542
  • Gullabo: 010-35 33 524
  • Söderåkra: 010-35 33 562
  • Torsås / Torskolan: 010-35 33 483
  • Mariahemmet: 010-35 33 797

Aktuella matsedlar

Mariahemmet Matsedel V. 26 – 29
Mariahemmet Matsedel V. 30 – 33

Skolmatsedel V. 22 – 24

Till intyg om behov av specialkost
Riktlinjer För Kost

Skolmat Torsås på sociala medier

Till Skolmat Torsås på Instagram