Platser för hjärtstartare

Kommunägda hjärtstartare finns utplacerade på följande ställen:

– Ekbackshallen, Karlskronavägen 4, Torsås
– Nya receptionen, kommunhuset, Allfargatan 26, Torsås
– Mariahemmet, Lunnagatan 1, Torsås
– Räddningsstationen, Industrigatan 1, Torsås
– Simhallen Möre Hotell, Motellvägen 1, Söderåkra
– Sophiagården, Kyrkvägen 28, Söderåkra
– Torsås Bostadsbolag, Allfargatan 19,Torsås
– Dalgatan 1 IT-villan
– Verkstadsgatan 4 Drifthallen’

Hjärtstartare som finns exempelvis på ett företag, är företagens eget ansvar att registrera och underhålla. Därför kan det finnas hjärtstartare på flera platser än de ovan angivna.

Registrera er hjärtstartare!

Har ni en hjärtstartare på ert företag som inte är registrerad? Besök Hjärtstartarregistrets hemsida (extern sida) och anmäl er, så att så många som möjligt får kännedom om den.

Vad är en hjärtstartare (defibrillator)?

Varje år drabbas ungefär 10 000 människor i Sverige av plötsligt hjärtstopp. Med hjälp av en hjärtstartare kan man snabbt få igång hjärtat igen och det är därför viktigt att hjärtstartare finns utplacerade runt om i samhället, samt att det blir känt var de finns. En hjärtstartare är en batteridriven apparat som med hjälp av en elektrisk impuls kan hjälpa ett stillastående hjärta att starta igen. Till skillnad från den utrustning som finns på sjukhus, kräver en hjärtstartare inte att man är medicinskt kunnig för att hantera den. Med hjälp av hjärtstartaren kan vem som helst, oavsett ålder, utbildning eller tidigare erfarenhet rädda livet på någon som drabbats av ett hjärtstopp.