Fritid och föreningsliv

I Torsås är man granne med fritiden. Det är en av de stora fördelarna i en liten kommun som vår. Närheten ger tid till värdefullt umgänge och föreningslivet lockar cirka 50 föreningar.

Hembygdsföreningar

Kommunen har flera aktiva hembygdsföreningar som är duktiga på att bevara och synliggöra kultur och kulturarv. De erbjuder ett brett spektra av aktiviteter och program spritt över hela kommunen. Se evenemangskalendern för att få tips om vad som är på gång.

Föreningsliv

Kommunen har förutom hembygds- och samhällsföreningar, sex stycken fotbollsklubbar och en stor innebandyverksamhet. Det finns även två skytteföreningar som nått stora framgångar genom åren, ett välskött ridhus med många aktiva samt ett stort urval av Friskis- och Svettisgrupper, bordtennis, segling, scouting med mera.

Föreningsregister

I vårt utförliga föreningsregister finns kommunens föreningar samlade med kontaktuppgifter m.m. Behöver ni ändra något så kan ni sköta det på egen hand med hjälp av er förenings login-uppgifter. Kontakta kommunens fritidssamordnaren för att få login och lösenord.

Mer under fliken Fritid och föreningsliv:

Att ansöka om svensk flagga/fana
Information om hur man bildar en förening
Information om gym- och träningslokaler
Information om simhall
Information om hur man bokar lokal
Till sidan för föreningsregistret (extern länk)
Information om kultur- och idrottsskola
Information om lotteri och spel
Till sidan för Sahara aktivitetsområde

Behov av bidrag och stöd?

Till mer information om bidrag och stöd för föreningar