Podden Innanför dörrarna

Podden Innanför dörrarna tar dig innanför dörrarna till Torsås kommun, till medarbetare som finns här för dig. Vem skulle du vilja höra i podden? Maila gärna dina förslag eller din feedback till Sylvia.

Avsnitt 5 – 12 april 2023

Sylvia har Jill Hedlund, chef över IFO, på besök i podden. Vi pratar om IFOs verksamhet i allmänhet, och vikten av kontaktpersoner, kontaktfamiljer och familjehem i synnerhet, tjänster som en kommun måste kunna tillhandahålla. Om man inte hittar tillräckligt många familjer som kan eller vill ställa upp, sker detta via konsulter, vilket kostar dyra skattemedel. Ca 11 minuter.

Avsnitt 4 – 13 mars 2023

Sylvia träffar Elinor Hammare som är kostchef i kommunen. Mat berör alla. Elinor är vad hon själv säger en ”matnörd” och är en flitig läsare av recept. Vi pratar om matsvinn, äldres och yngres olika matvanor och ett kommande projekt för hemtjänsten, vilket ska sjösättas i höst.

Avsnitt nr 3 – 20 februari 2023

Sylvia träffar socialchef Johanna Fors. Vi pratar om akuta och långsiktiga behov i socialtjänsten och omsorgen, om samhällsutvecklingen och om öppet hus som kommunen arrangerar för att rekrytera semestervikarier, tisdagen den 21 februari.

Avsnitt nr 2 – 30 januari 2023

Sylvia träffar Anna Wägbring, folkhälsosamordnare i Torsås kommun. Avsnittet är kortare den här gången, ca 6 minuter. Och det märks att vi sitter i ett riggat rum i kommunhuset. Håll öronen öppna vid 0:53 och 0:58 så förstår ni varför. 🙂

Avsnitt nr 1 – pilotavsnittet!

Sylvia träffar Sofie Nyström, chef över den nybildade utvecklingsavdelningen. Vad gör egentligen en chef för en utvecklingsavdelning? Och varför är fiberprojektet sent? Allt är så nytt att Sylvia råkar påannonsera podden med fel poddnamn. 🙂