Autogiro

Torsås kommun erbjuder dig en enkel och kostnadsfri service – Autogiro.

Självklart vill vi att det ska vara enkelt för dig att vara kund hos oss. Därför erbjuder vi dig att kostnadsfritt ansluta dig till Autogiro. Anmäler du dig till Autogirot kommer dina betalningar till oss automatiskt. Det enda du behöver göra är att se till att det finns pengar på ditt konto på förfallodagen.

Autogirot är en trygg tjänst. Du får liksom tidigare en faktura från kommunen, men inbetalningskortet är makulerat. Inga pengar dras från ditt konto utan att du vet om det. Dessutom har du möjlighet att stoppa betalningar, ifall något inte stämmer. Ring i så fall telefonnumret på fakturan, senast 3 dagar före förfallodagen.

När du är ansluten till Autogirot behöver du inte oroa dig för att missa någon betalning. Betalningen görs alltid på rätt dag. Varken för tidigt eller för sent. På så sätt blir Autogirot dubbel vinst för dig:

1 Du riskerar ingen dröjsmålsränta eller förseningsavgift

2 Ska du t ex resa bort en tid behöver du inte betala långt i förväg utan kan behålla pengarna där de ger ränta – på bankkontot!

Du behöver inte fylla i och posta några blanketter varje gång du ska betala. Det enda du behöver göra just nu är att du fyller i och skriver under din anmälan till Autogirot. Sedan tar vi hand om resten, månad efter månad så länge du själv vill.

Det tar några veckor efter ansökan innan Autogiroanslutningen är klar. I mellantiden kan det komma en faktura med ett vanligt inbetalningskort. Betala då med detta! När du får en faktura med makulerat inbetalningskort har autogiro börjat fungera.