Case ManagerCase Manager (CM)

Många människor upplever problem med att få ihop livet.
Har du en psykisk funktionsned-sättning kan det vara ännu svårare att få ihop en fungerande helhet. För dig finns det möjlighet att få hjälp av en Case Manager.

 

En Case Manager eller CM-person är utbildad i landsting eller kommun för att hjälpa dig med allvarlig psykisk ohälsa. Du kanske har ett större behov av samordning, hjälp och stöd. CM-personen ska tillsammans med dig reda ut det som är svårt och ta hjälp av andra.

Vad är Case Management i Kalmar län?
Det har visat sig svårt att samordna insatser och stöd från landsting-kommun m.fl. för många personer med omfattande psykiska ohälsa och problem med att klara vardagen. Undersökningar i Kalmar län har visat detta. Därför har det beslutats att de personerna ska kunna få hjälp av en samordnare – en så kallad Case Manager, även kallad CM. Verksamheten startade i november 2012.

Vem kan få en CM?
Du som är 18 år eller äldre och lider av psykisk ohälsa som är eller kan tänkas bli av långvarig karaktär. Den psykiska ohälsan kan vara kombinerad med annan sjukdom eller nedsättning, såsom utvecklingsstörning eller missbruk

Vad är skillnaden mellan Case manager och personligt ombud?

Läs mer på Landstingets sida

Länk till folder om Case Manager i Torsås

 

Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se