Välkända IT-profiler tar Korr i försvar

Korrespondensgymnasiet

Korr Onlinegymnasium

Debatten om Korr Onlinegymnasiums vara eller icke vara har idag nått Dagens Nyheters debattsida. Tre välkända IT-profiler tar Korr i försvar och ställer sig starkt kritiska mot regeringens förslag om förbud mot distansundervisning på gymnasienivå. Bland annat skriver de:

 ”Vi har i åratal varit djupt engagerade i den svenska IT- och datorutvecklingen, och inte minst teknikens potential i att öka delaktighet och inflytande för enskilda människor. IT, när det används på rätt sätt, främjar nya kommunikationskanaler och bidrar till en ökad demokratisering då tekniken tillåter att människor kan agera på sina egna villkor.

Det är därför oroande och närmast obegripligt att det finns tongångar på utbildningsdepartementet som går stick i stäv mot den utveckling som har lett fram till det svenska ”IT-undret” och strider mot principen om högre tillgänglighet med hjälp av internet och digitala verktyg.”

>> Hela debattartikeln kan ni läsa på dn.se, klicka här!


– Korr Onlinegymnasium på DN Debatt. Känns som att vi har något riktigt stort och viktigt här i Torsås kommun. Ett utbildningsområde där vi ligger i framkant och kan och vill vara med och bidra till utvecklingen till och med på nationell nivå. Nu gäller det att väcka insikten om att vi måste anpassa våra system till teknikmodeller som vi inte kan stoppa. Att vilja avveckla den skola som har bäst kompetens inom området förefaller något märkligt, säger kommunstyrelsens ordförande i Torsås kommun Håkan Algotsson.
2013-03-19

Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se