Hushållens avfall

Invigning av Torsås återvinningscentral 21/5 2012Kalmarsundsregionens Renhållare (KSRR) ansvarar för insamling och behandling av hushållsavfall inom Torsås, Kalmar, Mörbylånga, Nybro och Oskarshamns kommun. Det är också deras uppgift att informera dig om hur du källsorterar eller minskar mängden avfall. De svarar på alla frågor om avfallshantering, taxor, öppettider för återvinningscentraler med mera.

Återvinningscentralen (ÅVC) i Torsås

Här kan du lämna ditt sorterade grovavfall. Det finns personal på plats som svarar på frågor och visar hur grovavfallet ska sorteras. Tänk på att använda genomskinliga sopsäckar så att ditt förpackade avfall är synligt för personalen.

Återvinningscentralens plats och öppettider hittar du på KSRR:s hemsida.

Mini-ÅVC i Gullabo

Mini-ÅVC är mindre, mobila, återvinningscentraler som besöker vissa mindre landsbygdsorter. Mini-ÅVC erbjuds i Gullabo den första måndagen i varje månad. Läs mer på KSRR:s hemsida.

Återvinningsstationer (ÅVS)

På återvinningsstationer lämnar du förpackningar och tidningar samt på de flesta ÅVS:er batterier. För återvinningsstationerna ansvarar FTI - Förpacknings- och tidningsinsamlingen.

Vid överfyllda containrar eller nedskräpning kontakta (FTI) 0200-88 03 11 eller info@ftiab.se

ÅVS Torsås kommun:

 • Torsås, Västra Industrigatan
 • Torsås, Sporthallsparkeringen
 • Bergkvara, Vågen
 • Söderåkra, Ekesvägen
 • Gullabo, Marknadsplatsen

 

 

  Senast uppdaterad 2016-08-29

  Tyck till om Samhällsbyggnadsförvaltningen

   Synpunkter & förslag, Samhällsbyggnadsförvaltning 

  Vanliga frågor och svar

   Banner FAQ Sammhällsbyggnadsförvaltningen 

  SMS vid driftstörningar

   Banner sms-tjänst 

  Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se