Stängt på Vågen 15/2

Den 15/2 håller vågen stängt på grund av jobbmässa.

Läs mer om mässan på Guldfågeln arena här.

Välkommen på informationsmöte för fiberutbyggnad i etapp 4.
Vi träffas den 1 mars kl. 16-18 på Torsås bygdegård, Bygdegårdsvägen 4.

Ingen föranmälan behövs.

Välkommen!

Välkommen till Guldfågeln Arena den 15 februari på vårens största jobbmässa. Där har du möjlighet att hitta ditt nästa arbete!
På plats träffar du representanter från olika arbetsområden och branscher. Jobben är både sommarjobb och tillsvidareanställningar.

Ta med dig ditt cv och personligt brev. I ditt cv beskriver du dina erfarenheter, kunskaper och personliga egenskaper som du vill lyfta fram. Brevet är en närmare presentation av dig själv.

Varmt välkommen!

Mer information in inbjudan: Jobbmässa 230215 (pdf)

Till dig som bor eller verkar i Bergkvara

Nu fortsätter arbetet med platsutveckling Bergkvara.  Om du vill vara med och utveckla Bergkvara som besöksmål, missa inte workshop nummer 3 den 23 januari klockan 18.

Under 2022/23 vill vi fortsätta att utveckla besöksnäringsprodukter i Bergkvara tillsammans med er! Initiativet kommer från Torsås kommun i samverkan med projektet Unika historiska Kalmar län.

Program:
18:00 Planer Bergkvara hamn, Henrik Nilsson Bokor, kommunstyrelsens ordförande.
18:30 Gestaltad livsmiljö, Maja Heuer, projektledare UNIKA Kalmar län
19:00 Skyltning, Maja Heuer och Emma Mosesson Öhr, turismsamordnare
19:15 Arbetsgrupper

Vi välkomnar lokala eldsjälar, förenings- och näringsliv till en workshop om framtida besöksnäringsprodukter och marknadsföring. Vi bjuder på kvällsfika och är därför tacksamma om du anmäler dig.

Datum och tid: 23 januari kl 18:00
Plats: Bergkvara båtklubb
Anmälan: emma.mosessonohr@torsas.se
Läs mer om Unika historiska Kalmar län: https://www.facebook.com/unikahistoriskakalmarlan

Kommunen lanserar nu sin egen podd – Innanför dörrarna. Tanken är att väcka nyfikenhet på verksamheten och nå ut till dig som bor i kommunen på ett lättillgängligt vis. Vad gör kommunen egentligen innanför dörrarna? Här får du lära känna olika verksamheter och människorna som arbetar för dig som medborgare.

–       Vi har valt ett kort format för vår podd, säger kommunikationsansvarig Sylvia Asklöf Fortell, som håller i podden.
–       Det här är verkligen ett pilotavsnitt och vi provar oss fram på alla möjliga vis. Men tanken är att den inte ska vara mer än ungefär sju minuter. Det är för att man ska hinna lyssna.

Podden kommer inledningsvis att ligga på hemsidan: www.torsas.se/podd och i pilotavsnittet möter vi kommunutvecklare Sofie Nyström.

–       Vi vet att medborgare efterfrågar mer information om vad kommunen arbetar med och detta är ytterligare ett sätt för oss att nå ut, säger Sofie Nyström som också är chef över utvecklingsavdelningen.

Till podden Innanför dörrarna

Klimatsäkra din brunn

Klimatförändringarna kan påverka din brunn, vilket kan leda till att vattenkvalitén och tillgången ändras. För att säkra tillgången på ett bra vatten behöver du se över din dricksvattenbrunn regelbundet, exempelvis efter längre regnperioder eller torka.

Följande broschyr vänder sig till dig som har en egen brunn. Ni kan använda checklistan i broschyren för att få en uppfattning hur er brunn fungerar och/eller om den behöver ses över.

Klimatsäkra din brunn (extern länk)

Ni är alltid välkommen att kontakta Bygg-och miljöförvaltningen ( tid. Samhällbyggnadsförvaltningen) om ni har frågor och funderingar.

 

Klimatsäkra din enskilda avloppsanläggning

Klimatförändringarna kan påverka din avloppsanläggning, vilket kan leda till att anläggningen slutar fungera. För att säkra funktionen kontrollera din anläggning regelbundet, exempelvis efter längre regnperioder.

Föjande broschyr vänder sig till dig som har en egen avloppsanläggning .Ni kan använda checklistan för att få en uppfattning hur er avloppsanläggning fungerar och/eller om den behöver ses över. Ni är alltid välkommen att kontakta Bygg-och miljöförvaltningen ( tid. Samhällbyggnadsförvaltningen) om ni har frågor och funderingar.

Att bygga ny avloppsanordning, ändra eller förbättra befintligt avlopp kräver tillstånd eller anmälan från Bygg-och miljönämnden. Kontakta oss innan ni påbörjar ändringar, förbättringar eller nyanläggande.

Klimatsäkra din avloppsanläggning (extern länk)

 

 

Gör ditt år 2023 meningsfullt. Sök semestervikariat inom omsorgen.
Här finns jobbannonser för Torsås kommun:

Till Offentliga jobb (extern länk)

Torsås kommun önskar dig en god fortsättning på det nya året.

Torsnet meddelar att man har märkt en högre förbrukning av vatten än vanligt i Bergkvara och i Söderåkra. Vi ber er att kolla era inkommande vattenledningar och vattenmätare. Din vattenmätare ska vara placerad i ett uppvärmt utrymme som inte utsätts för frost och på ett sätt där den inte skadas. Kontakta vår jour om ni ser något misstänkt, 070-249 40 20

Uppdatering 13.15: Växeln fungerar igen.

Just nu (förmiddag 21/12) har Torsås kommun problem med att ta emot inkommande samtal. Felsökning sker. Vi återkommer med mer information.

 

Från den 1 januari 2023 ser kommunens organisation lite annorlunda ut. Samhällsbyggnadsförvaltningen byter namn till bygg- och miljöförvaltningen. Teknik- och fastighetsförvaltningen byter namn till drift- och serviceförvaltningen.

Vilka områden och enheter som ingår i de nya förvaltningarna hittas via sidan Kommunens förvaltningar, vilken kan hittas på första sidan på torsas.se, eller via följande länk. Sidorna är ännu under omarbetning, men ska vara klara till årsskiftet.

Till Kommunens förvaltningar