Platsutveckling Bergkvara – workshop nummer 3

Till dig som bor eller verkar i Bergkvara

Nu fortsätter arbetet med platsutveckling Bergkvara.  Om du vill vara med och utveckla Bergkvara som besöksmål, missa inte workshop nummer 3 den 23 januari klockan 18.

Under 2022/23 vill vi fortsätta att utveckla besöksnäringsprodukter i Bergkvara tillsammans med er! Initiativet kommer från Torsås kommun i samverkan med projektet Unika historiska Kalmar län.

Program:
18:00 Planer Bergkvara hamn, Henrik Nilsson Bokor, kommunstyrelsens ordförande.
18:30 Gestaltad livsmiljö, Maja Heuer, projektledare UNIKA Kalmar län
19:00 Skyltning, Maja Heuer och Emma Mosesson Öhr, turismsamordnare
19:15 Arbetsgrupper

Vi välkomnar lokala eldsjälar, förenings- och näringsliv till en workshop om framtida besöksnäringsprodukter och marknadsföring. Vi bjuder på kvällsfika och är därför tacksamma om du anmäler dig.

Datum och tid: 23 januari kl 18:00
Plats: Bergkvara båtklubb
Anmälan: emma.mosessonohr@torsas.se
Läs mer om Unika historiska Kalmar län: https://www.facebook.com/unikahistoriskakalmarlan

Kommunen lanserar nu sin egen podd – Innanför dörrarna. Tanken är att väcka nyfikenhet på verksamheten och nå ut till dig som bor i kommunen på ett lättillgängligt vis. Vad gör kommunen egentligen innanför dörrarna? Här får du lära känna olika verksamheter och människorna som arbetar för dig som medborgare.

–       Vi har valt ett kort format för vår podd, säger kommunikationsansvarig Sylvia Asklöf Fortell, som håller i podden.
–       Det här är verkligen ett pilotavsnitt och vi provar oss fram på alla möjliga vis. Men tanken är att den inte ska vara mer än ungefär sju minuter. Det är för att man ska hinna lyssna.

Podden kommer inledningsvis att ligga på hemsidan: www.torsas.se/podd och i pilotavsnittet möter vi kommunutvecklare Sofie Nyström.

–       Vi vet att medborgare efterfrågar mer information om vad kommunen arbetar med och detta är ytterligare ett sätt för oss att nå ut, säger Sofie Nyström som också är chef över utvecklingsavdelningen.

Till podden Innanför dörrarna

Uppdatering 13.15: Växeln fungerar igen.

Just nu (förmiddag 21/12) har Torsås kommun problem med att ta emot inkommande samtal. Felsökning sker. Vi återkommer med mer information.

 

Från den 1 januari 2023 ser kommunens organisation lite annorlunda ut. Samhällsbyggnadsförvaltningen byter namn till bygg- och miljöförvaltningen. Teknik- och fastighetsförvaltningen byter namn till drift- och serviceförvaltningen.

Vilka områden och enheter som ingår i de nya förvaltningarna hittas via sidan Kommunens förvaltningar, vilken kan hittas på första sidan på torsas.se, eller via följande länk. Sidorna är ännu under omarbetning, men ska vara klara till årsskiftet.

Till Kommunens förvaltningar

Torsås

– Parkeringen vid Torshallen/ICA, bredvid kundvagnshuset

– Vårdcentralen, mellan parkeringen och vårdcentralen intill gång- och cykelvägen.
– Korsningen mellan Bygatan och Västergatan.

– Strandgatan, parkeringen till gamla Filadelfia/Sion.
– Kommunförrådet, Sågverksgatan 11.

Söderåkra

– Söderåkra skolan. Bakom busshållplatsen mot skolan.

– Korsningen mellan Kärleksvägen och Backvägen.

– Parkeringen vid Tallvägen

Bergkvara

– Dalskärsvägen vid Fias backe.

Gullabo

– Bensinpumpen

Vågen öppnar onsdag 7 december 8-15!
Därefter är det öppet torsdag 8 december 8-15, fredag 9 december 8-13.
LÖRDAG 10 december öppet 10-13.

Öppettider december och januari:

V 50:  tis , ons, tors har vi öppet 8-15, fredag 8-13.
V 51:  tis , ons, tors har vi öppet 8-15, fredag 8-11:30
V 52:  tis , ons, tors har vi öppet 8-15, fredag 8-11:30
2023 v 1:  tis och onsdag 8 – 15, torsdag 5 januari: 8- 11:30, fredag 6 januari: STÄNGT
Ordinarie öppettider från v 2.

Alla öppettider finns även här (länk till Vågens sida)

 

Kommunfullmäktige sammanträder den 12/12 klockan 18.00 i Folkets hus i Torsås samhälle.
Hela kallelsen samt handlingar kan laddas ned här.

KF Kallelse 221212 (word)
Handlingar 1 (pdf)
Handlingar 2 (pdf)

Den 29/11 driftsattes en elbilsladdare för allmänheten framför kommunhuset. Laddaren har två uttag vilket möjliggör att två bilar kan ladda samtidigt.
För att kunna ladda sin bil behöver man antingen beställa ett laddkort på eways.se eller så kan man enkelt ladda ner Mobillappen (parkeringsapp) för att starta sin laddning. Laddstationen har synliggjorts på olika forum för elbilsanvändare.

Felanmälan gör man i första hand till: helpdesk@eways.se eller till: 010-121 94 01

Allmänna frågor hänvisas till Fredrik Frisell.

Som en del i trygghetsarbetet i kommunen har en film spelats in med utgångspunkt i de medborgardialoger som genomförts under gångna året, med start hösten 2021. Filmen Trygg i Torsås har bland annat visats på Centrumbiografen. Har du inte sett den ännu har du möjlighet att titta på den nu. Följ länken så hittar du filmen.

Till filmen Trygg i Torsås (extern länk till Youtube)

Till dig som bor eller verkar i Bergkvara

Nu fortsätter arbetet med platsutveckling Bergkvara.  Om du vill vara med och utveckla Bergkvara som besöksmål – missa inte workshop nr. 2 den 23 november klockan 18.

Under 2022 vill vi fortsätta att utveckla besöksnäringsprodukter i Bergkvara tillsammans med er! Initiativet kommer från Torsås kommun i samverkan med projektet Unika historiska Kalmar län. Unika historiska Kalmar län är ett samarbetsprojekt som syftar till att utveckla närings- och föreningslivet och skapa nya unika besöksnäringsprodukter, men också utveckla befintliga.
Tio olika platser i länet har valts ut och fått möjlighet att delta i satsningen som pågår under hela 2022. Vi har valt platsen Bergkvara. Här finns ett spännande kulturarv, fina besöksanledningar, ett aktivt föreningsliv tillsammans med ett spirande näringsliv. Arbetet med flera insatser som stärker platsen för boende och besökare är igång och sker genom er lokala aktörers engagemang.
Nu vill vi bygga vidare på detta och behöver er hjälp!

Vi välkomnar lokala eldsjälar, förenings- och näringsliv till en workshop om framtida besöksnäringsprodukter och marknadsföring. Vi bjuder på kvällsfika.

Datum och tid: 23 november kl 18:00
Plats: Bergkvara båtklubb
Anmälan: emma.mosessonohr@torsas.se
Läs mer om Unika historiska Kalmar län: https://www.facebook.com/unikahistoriskakalmarlan