Om coronaläget. Gymnasieelever kan nu anmäla sig för mat Läs mer ›

Från förvaltningarna

På den här sidan publiceras specifik information från Torsås kommuns förvaltningar, angående Corona-viruset, covid-19

Tillbaka till huvudsidan om Corona

Bildningsförvaltningen
Uppdaterad 30/3 klockan 11:20

Från och med onsdag den 1 april kommer gymnasieelever att kunna hämta beställd lunchmat i Torsås och Gullabo skolkök.

Från och med onsdagen den 1 april 2020 kommer du som är gymnasieelev att kunna hämta lunchlåda på Torskolan i Torsås eller i Gullabo skola. Du anmäler dig via detta formulär: Anmälan till gymnasiemat.

För att kunna hämta en lunchlåda måste du anmäla dig senast tisdagen den 31 mars kl 10:00. Ny anmälan måste göras för veckorna efter påsklovet. Mer information om detta kommer.

Lunchlådan i Torsås hämtas kl 10.00-11:00  vid Torskolans matsal, vid sidoingången mot Mariahemmet. Ring på klockan.  I Gullabo hämtar du maten 11:30-12:00. Lunchlådan i Torsås innehåller olika typer av sallader t. ex: pastasallad, bulgursallad och couscoussallad. Vegetariskt alternativ finns. Salladen är alltid laktos- och mjölkfri. I Gullabo kan du hämta dagens skollunch enligt matsedeln.

När du hämtar din lunchlåda visar du upp din gymnasielegitimation.

Socialförvaltningen

Uppdaterad 26/3 kl 10:00

Är du över 65 och behöver hjälp med hemkörning av mat? Ring våra biståndshandläggare genom vår växel på 0486-33100, så hjälper de dig med en förenklad biståndsbedömning.

Information gällande handläggningstiden för ekonomiskt bistånd:
Handläggningstiden för ekonomiskt bistånd i Torsås kommun kan komma att förlängas. Det kan även ta längre tid att få svar via telefon eller mail. Detta på grund av rådande omständigheter gällande Covid-19.

Samhällsbyggnadsförvaltningen

På grund av covid-19-pandemin så har det kommit nya föreskrifter från Folkhälsomyndigheten för restauranger, krogar, pizzerior och caféer.

*Stående servering vid barer är inte tillåtet. Besökaren får endast äta och dricka sittande vid ett bord eller ta med maten för avhämtning.

*Trängsel mellan människor i köer, vid bord eller bufféer får inte förekomma utan besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra.

*Det finns inget förbud mot bufféservering i föreskriften men det kan vara svårt att lösa detta praktiskt. Om avstånd inte kan hållas ska buffé undvikas. Take away fungerar bra men även här gäller det att hålla avstånden vid hämtning.

*Ni som ansvarar för verksamheten ansvarar för att ha rutiner för att göra risken för smittspridning så liten som möjligt. Ni bör också fundera på er möblering i lokalen så att skyddsavstånd kan hållas mellan gästerna.

*Informera gärna era kunder så alla kan hjälpas åt för att förhindra spridning av covid-19. Gör era rutiner så tydliga och enkla som möjligt så att era gäster kan göra rätt.