Stängt på Vågen 15/2

Den 15/2 håller vågen stängt på grund av jobbmässa.

Läs mer om mässan på Guldfågeln arena här.

Välkommen på informationsmöte för fiberutbyggnad i etapp 4.
Vi träffas den 1 mars kl. 16-18 på Torsås bygdegård, Bygdegårdsvägen 4.

Ingen föranmälan behövs.

Välkommen!

Välkommen till Guldfågeln Arena den 15 februari på vårens största jobbmässa. Där har du möjlighet att hitta ditt nästa arbete!
På plats träffar du representanter från olika arbetsområden och branscher. Jobben är både sommarjobb och tillsvidareanställningar.

Ta med dig ditt cv och personligt brev. I ditt cv beskriver du dina erfarenheter, kunskaper och personliga egenskaper som du vill lyfta fram. Brevet är en närmare presentation av dig själv.

Varmt välkommen!

Mer information in inbjudan: Jobbmässa 230215 (pdf)

Information från Pensionsmyndigheten:

Bostadstillägg är ett tillägg till din allmänna pension som du ansöker om själv hos Pensionsmyndigheten. Din bostadskostnad, inkomster och eventuella tillgångar avgör om du kan få bostadstillägg. Vid en ansökan om bostadstillägg prövas även rätten till äldreförsörjningsstöd.

De vanligaste skälen till avslag på ansökan om bostadstillägg är att du har både bostad och fritidshus, bor tillsammans med någon eller har över 19 000 kronor i inkomst efter skatt. Hela den totala ekonomin tas med i beräkningen. Gör därför en beräkning på pensionsmyndigheten.se innan du ansöker.

Har du inte möjlighet att göra det via webben kan du ringa Pensionsmyndighetens kundservice 0771–776 776 och få hjälp med en beräkning.

Mer information: Har Du Rätt Till Bostadstillägg Från Pensionsmyndigheten (Word)

Nu öppnar vi Mariahemmets matsal efter renovering!

Måndagen den 23/1 håller vi öppet extra länge, mellan 11.30-14.00. Vi bjuder på snittar och bubbel till levande musik.

Ingen anmälan behövs. Varmt välkommen till invigningen!

Här hittar du ordinarie matsedel (pdf)

Kommunen lanserar nu sin egen podd – Innanför dörrarna. Tanken är att väcka nyfikenhet på verksamheten och nå ut till dig som bor i kommunen på ett lättillgängligt vis. Vad gör kommunen egentligen innanför dörrarna? Här får du lära känna olika verksamheter och människorna som arbetar för dig som medborgare.

–       Vi har valt ett kort format för vår podd, säger kommunikationsansvarig Sylvia Asklöf Fortell, som håller i podden.
–       Det här är verkligen ett pilotavsnitt och vi provar oss fram på alla möjliga vis. Men tanken är att den inte ska vara mer än ungefär sju minuter. Det är för att man ska hinna lyssna.

Podden kommer inledningsvis att ligga på hemsidan: www.torsas.se/podd och i pilotavsnittet möter vi kommunutvecklare Sofie Nyström.

–       Vi vet att medborgare efterfrågar mer information om vad kommunen arbetar med och detta är ytterligare ett sätt för oss att nå ut, säger Sofie Nyström som också är chef över utvecklingsavdelningen.

Till podden Innanför dörrarna

Gör ditt år 2023 meningsfullt. Sök semestervikariat inom omsorgen.
Här finns jobbannonser för Torsås kommun:

Till Offentliga jobb (extern länk)

Torsås kommun önskar dig en god fortsättning på det nya året.

Uppdatering 13.15: Växeln fungerar igen.

Just nu (förmiddag 21/12) har Torsås kommun problem med att ta emot inkommande samtal. Felsökning sker. Vi återkommer med mer information.

 

Ingen kan ha missat att vi befinner oss i dyrtider. Alla resurser måste tas tillvara. Redan innan pandemin bröt ut inledde därför kommunens kostchef Elinor Hammare och ICA-handlare Daniel Jungå ett samarbete för att minska matsvinnet. Efter en paus under pandemin upptogs samarbetet i höstas. Två gånger i veckan får nu kommunens kostenhet färsk frukt och grönt som ICA inte kan sälja.

–          Jag tog kontakten med Daniel efter att jag läst i tidningen att en annan kommun i länet arbetar så här. Jag tycker inte om matsvinn, säger Elinor Hammare. Vi slänger inte mycket mat hemma.

Daniels personal på ICA Torsås går regelbundet igenom disken med frukt och grönt. Exempel på saker som inte kan säljas är frukt med lite skönhetsfläckar eller ”dill som är lite vissen i toppen” säger Daniel.

–          Det handlar helt enkelt om sådant som konsumenten inte vill ha. Det kan vara en druva som är dålig i en klase, eller en tomat, och då kan man inte sälja, säger Daniel. Vi plockar bort, registrerar och sorterar upp maten.

Maten hämtas sedan av kommunen två gånger i veckan, på måndags- och torsdagseftermiddagarna. När det kommer till storköket, tar personalen hand om den. Kommunen serverar ungefär tusen portioner varje dag, mat till både skolbarn och äldre. Maten från ICA blir ”en extra krydda” som Elinor uttrycker det.

–          Vi får jättefina grejer. Mängder av bananer blir till bananpannkakor för barnen. Bär och frukt serveras ofta till frukost dagen efter. Spenat kan läggas direkt i frysen. Salladen blir till salladsbord. Och vi kan exempelvis pickla grönsaker och servera som delikatesser.

Elinor och Daniel är eniga om att det är viktigt med lokalt samarbete. Så vad kan man göra för att själv minska matsvinnet hemma?

–          Det är viktigt att komma ihåg att bäst-före-datumet bara är rådgivande. Man ska alltid lukta och känna på varan och inte kasta ut den för att datumet har gått ut, säger Daniel.

Från den 1 januari 2023 ser kommunens organisation lite annorlunda ut. Samhällsbyggnadsförvaltningen byter namn till bygg- och miljöförvaltningen. Teknik- och fastighetsförvaltningen byter namn till drift- och serviceförvaltningen.

Vilka områden och enheter som ingår i de nya förvaltningarna hittas via sidan Kommunens förvaltningar, vilken kan hittas på första sidan på torsas.se, eller via följande länk. Sidorna är ännu under omarbetning, men ska vara klara till årsskiftet.

Till Kommunens förvaltningar