Byberedskap – för att stärka beredskap och gemenskap

När?      Den 11 april klockan 18.30 – cirka 20.30

Var?       Skolans matsal i Gullabo, Gullabovägen 11

Vem?     Invånare och företagare i Gullabo med omnejd

Under kvällen kommer vi att fortsätta arbetet med beredskap i Gullabo. Vi fortsätter att kartlägga vilka resurser och utmaningar som i finns i Gullabo med omnejd för att klara en kris. Därefter skapar vi en handlingsplan och knyter ihop säcken.

Vi bjuder på fika.

Frågor om Byberedskap: christina@coompanion.se, 0706-34 34 15

Byberedskap är en pilot där vi testar en metod för att ge ökad krisberedskap och gemenskap. Satsningen är finansierat av Sydost Leader och sker i nära samverkan med kommuner, länstyrelse och andra parter som har erfarenhet av en stärkt krisberedskap och gemenskap.

 

Dags att nominera till Torsås kommuns miljöpris 2024!

Känner du någon i din omgivning som värnat lite extra för miljön och bidragit till en miljömässigt hållbar utveckling i Torsås kommun? Från 1:a april till 1:a maj har du möjlighet att vara med och nominera personer, företag, föreningar mm till årets miljöpristagare.

Syftet med miljöpriset är att ge uppmärksamhet åt de som aktivt verkar för en god miljö i Torsås kommun. Priset ska främja och visa uppskattning åt insatser och goda exempel inom naturvård, vattenvård, miljöskydd eller minskad klimatpåverkan i Torsås kommun.

Årets pris uppgår till 10 000 kronor och kan delas mellan flera pristagare.

Priset tilldelas enskild person, grupp, förening, organisation, företag eller liknande som är verksam i kommunen som geografiskt område.

Nomineringen skickas in enligt nedan alternativ med en motivering till varför nominerad person, företag, förening mm borde få pris.

Nomineringen skickas sedan via post till:
Torsås kommun, Bygg- och miljöförvaltningen
Box 503, 385 25, Torsås
byggomiljo@torsas.se

Den 6:e juni meddelas vinnaren.

Nu är våren på gång!
Idag börjar gata/park att sopa gatorna i kommunen.
Vissa gator/ytor kommer att sopas tidig morgon eller kvällstid för att inte påverka trafiken alltför mycket.

Under Hållbarhetsveckan den 21 september 2024 är det premiär för Levafestivalen i Torsås. Med mat, musik, konst och lokala produkter bjuder Torsås på en folkfest för alla åldrar och sinnen. Festivalområdet kommer sträcka sig över Ödet, Ekbacken och Sahara aktivitetsområde. Läs mer om Leva festivalen via följande länk: Levafestivalen 2024

På torsdag 22/2 kommer broräcket vid rondellen Torshammar/räddningstjänsten att lagas.

Det kommer att vara begränsad framkomlighet men vägen kommer inte att stängas av helt.

Under arbetet kommer trafiken att regleras av trafikvakter.

 

Nu är sportlovsprogrammet klart.

Här finns något för alla: skapa en fantasibok, testa kampsport, fotbollsturnering, teater, bowlingresa, bio, bad, disco och mycket annat.

Läs eller ladda ned via sidan: Sportlov 2024

Ha ett fint sportlov!

Torsås kommun kommer i år att kunna erbjuda ungdomar skrivna i kommunen – födda år 2007 och 2008 eller är elev inom särskolan –  kommunala feriearbeten.

Kommunalt feriearbete är till för de ungdomar som inte lyckats få något annat sommarjobb. Skulle du få erbjudande om feriearbete/sommarjobb i en annan organisation ber vi dig lämna återbud till feriearbetet hos oss och lämnar därmed platsen till någon annan.

Vi kan inte garantera att alla sökande blir tilldelade feriearbete hos oss.

I din ansökan är det viktigt att du skriver/bifogar ett personligt brev där du berättar lite om dig själv. Om inte detta ingår i din ansökan eller om du inte besvarade frågorna i enkäten tillräckligt utförligt har vi inte möjlighet att behandla din ansökan.

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta oss på mailadress: ungdomsjobb@torsas.se

Mer information och sök jobb: Till sajten Offentliga Jobb

Kallelse/Underrättelse

Kommunfullmäktige sammanträder den 12 februari, kl 18.00, Folkets hus i Torsås

KF Kallelse 240212

Torsås bibliotek bjuder in till IT-träffar för seniorer under våren. Det är olika teman varje vecka med inriktning på kommunikation, vardag, säkerhet och nöje.
Hela programmet finns här: IT Träffar 2024

För mer information kontakta Caroline Oskarsson telefon: 010-35 33 376

Arrangör: Kulebostiftelsen, Torsås kommun och Kulturrådet

Byberedskap för att stärka beredskap och gemenskap

När? Den 6 februari klockan 18:30 – 21:30
Var? Gullabo Församlingshem, Gullabovägen 13
Vem? Invånare och företagare i Gullabo med omnejd

Under kvällen kommer vi att kartlägga vilka resurser och utmaningar som finns i Gullabo med omnejd för att klara en kris. Kartläggningen kommer ta upp det ni i Gullabo tycker är viktigast och vi tror det kommer handla om bland annat vatten, el, värme och trygghet. Din kunskap och erfarenhet är värdefull och vi hoppas du har möjlighet att vara med.

Efter kartläggningen kommer vi att fördjupa oss i några frågor som kommer fram i workshopen och det gör vi i mindre arbetsgrupper där du också är välkommen att vara med.

Vi knyter ihop säcken vid ytterligare en träff, där vi skapar en handlingsplan som alla känner sig trygga med. Satsningen Byberedskap erbjuder olika utbildningar som presenteras vid träffarna.

Vi bjuder på fika.

Frågor om Byberedskap: christina@coompanion.se, 0706-34 34 15

Byberedskap är en pilot där vi testar en metod för att ge ökad krisberedskap och gemenskap. Satsningen är finansierad av Sydost Leader och sker i nära samverkan med kommuner, länsstyrelse och andra parter som har erfarenhet av en stärkt krisberedskap och gemenskap.