Nu finns aktivitetsrundan på plats!
Johan på arbetsmarknadsenheten har hjälpt till med skyltarna.
//Bo, miljö och trafik /Kommun och politik /Kultur, fritid och turism /Utvalda nyheter

Nu finns aktivitetsrundan på plats!

Är du trött på enformiga träningspass och vill prova en annorlunda upplevelse? Vill du testa på roliga utmaningar och övningar som passar dina möjligheter och förutsättningar, samtidigt som du tar del av intressant fakta och tips? Då är aktivitetsrundan något för dig!

Längs med slingan finns 10 olika skyltar, där kan du utföra olika fysiska övningar i din egen takt. Vid varje skylt finns det tre olika nivåer: lätt, medel och svår. Du väljer själv vilken övning som passar bäst för dina förutsättningar och möjligheter. All rörelse är bra för kroppen! På skyltarna finns det även intressanta fakta, aktuell forskning och hjälpsamma tips att ta del av.

Så här går det till!

På varje skylt finns det en QR-kod som går att scanna med hjälp av en mobil eller surfplatta. QR-koden leder till inspelade instruktionsvideor till varje övning. Rikta kameran mot QR-koden för att scanna den. Om detta inte fungerar går det att ladda ner en app som är avsedd att läsa QR-koder.

I Torsås fokuserar vi mycket på det tredje globala målet – God hälsa och välbefinnande. Då en människa som mår bra och trivs i sig själv har lättare att ta de avgörande beslut som krävs för att uppnå en hållbar utveckling. Lycka till!

Aktivitetsrundan är i samarbete med Friskis & Svettis Torsås. Vi hoppas att ni får en trevlig upplevelse.

Längd: 1,14 km

Tid: ca 20-30 minuter

Karta Aktivitetsrunda (pdf)