Reparation av broräcket vid Torshammar

På torsdag 22/2 kommer broräcket vid rondellen Torshammar/räddningstjänsten att lagas.

Det kommer att vara begränsad framkomlighet men vägen kommer inte att stängas av helt.

Under arbetet kommer trafiken att regleras av trafikvakter.

 

Nu är sportlovsprogrammet klart.

Här finns något för alla: skapa en fantasibok, testa kampsport, fotbollsturnering, teater, bowlingresa, bio, bad, disco och mycket annat.

Läs eller ladda ned via sidan: Sportlov 2024

Ha ett fint sportlov!

Torsås kommun kommer i år att kunna erbjuda ungdomar skrivna i kommunen – födda år 2007 och 2008 eller är elev inom särskolan –  kommunala feriearbeten.

Kommunalt feriearbete är till för de ungdomar som inte lyckats få något annat sommarjobb. Skulle du få erbjudande om feriearbete/sommarjobb i en annan organisation ber vi dig lämna återbud till feriearbetet hos oss och lämnar därmed platsen till någon annan.

Vi kan inte garantera att alla sökande blir tilldelade feriearbete hos oss.

I din ansökan är det viktigt att du skriver/bifogar ett personligt brev där du berättar lite om dig själv. Om inte detta ingår i din ansökan eller om du inte besvarade frågorna i enkäten tillräckligt utförligt har vi inte möjlighet att behandla din ansökan.

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta oss på mailadress: ungdomsjobb@torsas.se

Mer information och sök jobb: Till sajten Offentliga Jobb

Nu landar bibliotekets vårprogram. Det är fullspäckat med evenemang för barn, gamla och alla däremellan!
Ladda ner programmen här (pdf): Program Vuxen Vår 2024 Program Vår 2024 Barn Unga

Vill du veta mer om vad som händer i kommunen? Kika även i evenemangskalendern:
Till evenemangskalendern: www.visittorsas.se/evenemang

Evenemangen anslås med reservation för förändringar.
För anmälan till evenemang, frågor och andra ärenden, kontakta biblioteket direkt:
Mejla eller ring: biblioteket@torsas.se, 010-35 33 370

Kallelse/Underrättelse

Kommunfullmäktige sammanträder den 12 februari, kl 18.00, Folkets hus i Torsås

KF Kallelse 240212

Torsås bibliotek bjuder in till IT-träffar för seniorer under våren. Det är olika teman varje vecka med inriktning på kommunikation, vardag, säkerhet och nöje.
Hela programmet finns här: IT Träffar 2024

För mer information kontakta Caroline Oskarsson telefon: 010-35 33 376

Arrangör: Kulebostiftelsen, Torsås kommun och Kulturrådet

Byberedskap för att stärka beredskap och gemenskap

När? Den 6 februari klockan 18:30 – 21:30
Var? Gullabo Församlingshem, Gullabovägen 13
Vem? Invånare och företagare i Gullabo med omnejd

Under kvällen kommer vi att kartlägga vilka resurser och utmaningar som finns i Gullabo med omnejd för att klara en kris. Kartläggningen kommer ta upp det ni i Gullabo tycker är viktigast och vi tror det kommer handla om bland annat vatten, el, värme och trygghet. Din kunskap och erfarenhet är värdefull och vi hoppas du har möjlighet att vara med.

Efter kartläggningen kommer vi att fördjupa oss i några frågor som kommer fram i workshopen och det gör vi i mindre arbetsgrupper där du också är välkommen att vara med.

Vi knyter ihop säcken vid ytterligare en träff, där vi skapar en handlingsplan som alla känner sig trygga med. Satsningen Byberedskap erbjuder olika utbildningar som presenteras vid träffarna.

Vi bjuder på fika.

Frågor om Byberedskap: christina@coompanion.se, 0706-34 34 15

Byberedskap är en pilot där vi testar en metod för att ge ökad krisberedskap och gemenskap. Satsningen är finansierad av Sydost Leader och sker i nära samverkan med kommuner, länsstyrelse och andra parter som har erfarenhet av en stärkt krisberedskap och gemenskap. 

 

Dags att ansöka – innan 1 mars. Från Länskommittén Sveriges Nationaldag i Kalmar län, kan både enskilda personer, föreningar och organisationer hemmahörande i Kalmar län, ansöka om flagga eller fana.

Ansökan görs skriftligt på blankett och ska vara Länskommittén tillhanda före 1 mars 2024.

Här hittar du ansökningsblankett för enskilda personer (extern länk, Länsstyrelsen)
Här hittar du ansökningsblankett för föreningar och organisationer (extern länk, Länsstyrelsen)
Blanketten finns även att hämta på Torsås bibliotek.

Ansökan skickas till:
Länskommittén Sveriges Nationaldag i Kalmar län
Länsstyrelsen Kalmar län
391 86 Kalmar

Det känns som att lovaktiviteterna 2023 knappt hunnit avslutas när nu sportlovet 2024 knackar på dörren. Vi behöver er hjälp, föreningar och verksamheter att fylla lovet med aktiviteter samtidigt som det ger er en möjlighet att visa upp er verksamhet. Läs mer och anmäl er på anmälningssidan.

 

Blåsigt, snöfall och kallt – stökigt väder på ingång. Orange varning från 240102-240104

SMHI har gått ut med varningar för blåst och snöbyar i södra Sverige från tisdagen den 2 januari och under de närmast efterföljande dagarna. Fram emot helgen väntas det bli kallt. Risk för förseningar i hemtjänsten på grund av begränsad framkomlighet.

SMHI har utfärdat en orange varning och meddelar att det i södra Sverige under tisdagen den 2 januari blåser upp, med på sina håll en kraftig ostlig vind. I samband med att kallare luft strömmar längre söderut innebär detta att nederbörd efterhand övergår i snöfall. Den ostliga vinden med hårda vindbyar fortsätter under onsdagen och tilltar med vindbyar på upp emot 20 m/s. Det kan under onsdagen också komma stora snömängder, framför allt i centrala och östra Skåne, Blekinge och södra Kalmar län. Det är sedan osäkert hur länge snöfallet ligger kvar över södra Sverige, men det ser ut att bli riktigt kallt under den kommande helgen.

Hård blåst i kombination med ymnigt snöfall kan innebära att träd faller över ledningar och att kunder blir strömlösa. Kraftringen Nät meddelar att det, om det skulle bli avbrott, kan dröja innan det kan åtgärdas då framkomligheten kan vara begränsad.

Begränsad eller försvårad framkomlighet kan också leda till att kommunens hemtjänst har svårt att ta sig fram till våra omsorgstagare på planerad tid och förseningar kan uppkomma. Det kan, om framkomligheten försvåras kraftigt, bli aktuellt för hemtjänstpersonalen att prioritera omvårdnad före serviceinsatser som t.ex. städning under dessa dagar. Skulle så bli fallet, så kommer hemtjänstpersonalen att meddela omsorgstagaren om att serviceinsatsen blir uppskjuten.