fri att använda
//Bo, miljö och trafik /Kommun och politik /Näringsliv och arbete

Stöd och råd till företag

Till sidan Allt om Covid-19

Uppdaterad 4 januari 2021

Många företagare har drabbats hårt ekonomiskt till följd av den pågående pandemin. Sedan i november kan därför enskilda näringsidkare söka ett nytt statligt omsättningsstöd. Detta eftersom de som driver enskild firma inte har kunnat dra nytta av de åtgärder som tidigare införts under pandemin, såsom stöd vid korttidspermittering och omställningsstöd.

För att få fler att söka stödet har länsstyrelserna, som handlägger stödet, satt ihop en checklista med information om hur man söker stödet. Det är Länsstyrelsen i Östergötland som handlägger dessa stöd för Kalmar län.

Läs mer i följande fil.

Till checklistan


Uppdaterat 7 april 11.06 (2020)

Möjligheter att hitta nytt arbete och rekrytera ny personal

Många företag har det tufft och kämpar för att möte alla nya utmaningar som uppstått i spåren av coronavirusets framfart. Nedan listar vi tillvägagångssätt där du som arbetsgivare kan hitta personal och där du som söker arbete, blivit permitterad eller varslad, kan hitta ett nytt arbete.

Snabb hjälp att hitta personal
Några sektorer har helt avstannat medan andra arbetar för högtryck och behöver anställa. Om ditt företag behöver förstärkning och rekrytera ny personal, kan du lägga in lediga tjänster här. Klicka här för att komma till tjänsten

Skapa en profil för att bli hittad av arbetsgivare
Här kan du som arbetssökande, nyligen permitterad eller varslad skapa din egen profil där dina kompetenser matchas mot behovet som finns på arbetsmarknaden. Att ha en profil är inte samma sak som att vara inskriven på Arbetsförmedlingen, den här funktionen är till för alla arbetssökande med eller utan arbete. Det är ett smart sätt för företag och personer att komma i kontakt med varandra. Klicka här för att komma till tjänsten

Anmäl intresse att anställa personal
Här kan du som företagare lägga in en önskan om att rekrytera ny personal med anställningsstöd. När du lägger in ditt företagsnamn hamnar du i basen i Kalmar och får där en personlig kontakt med vilka möjligheter som finns för er. Klicka här för att komma till tjänsten

Kontakta Torsås kommun
Det går även bra att kontakta Torsås kommuns arbetsmarknadsenhet och näringslivsutvecklare där du som arbetsgivare och du som arbetstagare kan få stöd i att hitta varandra.

Kontaktperson för arbetsmarknadsenheten
Rebecka Paldanius, Samordnare
Telefon 0486-333 07, mailadress: Rebecka.Paldanius@torsas.se

Kontaktperson för företagare
Anna-Kristina van Craen, Näringslivsutvecklare
Telefon 0486-331 50, mailadress: AK.vanCraen@torsas.se

 


 

Uppdaterat 6 april 16.10 (2020)

Jourhavande företagslots

Utmaningarna som du som företagare möter under den rådande coronakrisen kan vara många. Det kan vara svårt att greppa i vilken ände du kan börja och få en helhetsbild av vilka stöd och vilken hjälp som finns att få.  Du som är företagare i Torsås kommun och är i behov av vägledning och rådgivning kan kontakta en jourhavande företagslots. I Torsås kommun finns fyra företagslotsar, välj själv vem du vill kontakta.

Mer information om tillgängliga företagslotsar och kontaktuppgifter hittar du här!


Pop-up mötesplats för företagare

Torsdagen den 2 april klockan 10-12 erbjuder Torsås kommun i samarbete med Företagarna, Torsås Företagscentrum och erfarna lokala krafter en pop-up mötesplats till Torsås företagare. Vi ger dig och ditt företag en chans till erfarenhetsutbyte, prat om nuläget och information för att hålla dig uppdaterad.

Plats: I och utanför gamla Länsförsäkringarnas lokal på Allfargatan.
Öppettider: Måndagar klockan 14-16 och torsdagar klockan 10-12. Vi börjar med april månad och ser hur behovet utvecklar sig.