Driftmeddelande: 16-17 december funkar inte kartsystemet. Läs mer ›

Mat

Det är viktigt att ha extra mat hemma so ger tillräckligt med energi. Använd hållbar mat som kan tillagas snabbt, kräver liten mängd vatten eller som kan ätas utan tillagning.

Tips och förslag att ha hemma

  • Potatis, kål, morötter, ägg
  • Bröd med lång hållbarhet, till exempel tortilla, hårt bröd, kex, skorpor
  • Mjukost, messmör och andra pålägg på tub
  • Havredryck, sojadryck, torrmjölkspulver
  • Matolja, hårdost
  • Snabbpasta, ris, gryn, potatismospulver
  • Färdigkokta linser, bönor, grönsaker, hummus på burk
  • Krossade tomater att till exempel koka pasta i
  • Konserver med köttfärssås, makrill, sardiner, ravioli, laxbullar, kokt kött, soppor
  • Fruktkräm, sylt, marmelad
  • Färdig blåbärs- och nyponsoppa, juice eller annan dryck som håller i rumstemperatur
  • Kaffe, te, choklad, energibars, honung, mandlar, nötter, nötsmör, frön
Integritetsöversikt

Den här webbsidan har ett analysverktyg som spårar dig som användare men utan att lagra personuppgifter. Verktyget skickar inte vidare uppgifter till 3e-part och vi anonymiserar din data och din IP-adress.