covid-19 specifik
//Bo, miljö och trafik /Kommun och politik /Kultur, fritid och turism /Näringsliv och arbete /Omsorg och stöd /Utbildning och förskola

1000 kronor till alla månadsavlönade medarbetare på Torsås kommun

Torsås kommun fick redan tidigt under 2020 känna av pandemins effekter, både som arbetsgivare och servicegivare. Sedan dess har de anställda jobbat under extraordinära omständigheter. Kommunen vill därför visa sina medarbetare uppskattning för extra fina arbetsinsatser under året, genom en välförtjänt gåva.

Skattemyndigheten har tagit beslut om en tillfällig skattefrihet för gåvor till medarbetare under perioden 1 juni till 31 december 2020. Denna tillfälliga skattefrihet gäller för gåvor upp till ett värde av 1000 kronor.

Under fredagen fattade därför en enig krisledningsnämnd i Torsås kommun beslutet, att varje månadsavlönad medarbetare (tillsvidare och visstidsanställda) oavsett sysselsättningsgrad, får en tackgåva om 1000 kronor från Torsås kommun.

Det delas ut som presentkort att användas i Torsås kommuns handel- och service. På det viset stöttas även den lokala handeln.

–       Vi var helt eniga i beslutet. Det har varit ett tufft år för många och vi är ännu inte igenom det. Därför vill vi visa vår uppskattning och samtidigt stötta det lokala näringslivet, säger Henrik Nilsson Bokor, kommunstyrelsens ordförande.

–       Det är oerhört roligt att vi har hittat ett sätt att visa vår uppskattning under detta mycket speciella år, säger Håkan Petersson, kommunchef. – Vi kan dessutom stötta vårt näringsliv inför en julhandel som inte kommer att likna någon annan. Det är extra glädjande.

För att se vilka butiker som är anslutna till Torsås Handel & Service se https://www.torsashandel.se/butiker/