fri att använda
//Bo, miljö och trafik /Kommun och politik /Kultur, fritid och turism /Näringsliv och arbete /Omsorg och stöd /Utbildning och förskola

Fullspäckat hållbarhetsprogram!

Uppdaterad 27/8

Den 12-20 september, vecka 38, uppmärksammar vi FN:s globala mål inom Agenda 2030, för tredje gången. Det blir ett fullspäckat program i år, med över 20 punkter för allmänheten och en näringslivsdag, fredagen den 18 september.

Under hållbarhetsveckan kommer du att kunna gå på föreläsningar om nyttig och billig mat, om en hållbar textilbransch, lyssna på en föreläsning om psykisk ohälsa och självmord, gå på föreläsning om dricksvatten, lära dig mer om hur Östersjön mår, gå på modevisning – bland mycket annat.

Delta i vår fototävling! Vad innebär jämställdhet för dig? Fotografera ett motiv och skicka till info@torsas.se så kan du bli publicerad i våra kanaler. Vinnarmotivet blir omslagsbild på kommunens Facebooksida, hela vecka 38.

Sveriges kommuner har i uppdrag genom regeringen att arbeta med dessa frågor. Men det är många krafter som samlas för att göra denna vecka möjlig: Länsstyrelsen, Fryshuset, BAIF, Konst Runt, Naturskyddsföreningen, Suicide Zero, Mat under tian , Folkets hus, Motorburen Ungdom, Teaterföreningen, Plockhugget, Torsås Boule, Linnéuniversitetet, Hållbarhetsgruppen Torskolan, Familjesupporten Torsås kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen Torsås kommun, Kommunledningsförvaltningen Torsås kommun.
Tack till alla!

Mer information om Torsås kommuns hållbarhetsvecka.
Mer information om FN:s globala mål – extern sida