fri att använda
//Bo, miljö och trafik /Kommun och politik /Kultur, fritid och turism /Näringsliv och arbete /Omsorg och stöd /Utbildning och förskola /Utvalda nyheter

Obehöriga har sannolikt kommit över personuppgifter

Under natten till torsdagen 23/3 drabbades Torsås kommuns leverantör, vilken hanterar larmsamtal, av ett dataintrång. Intrånget påverkade leverantörens tjänster i hela Sverige och även utomlands.

Detta innebar att leverantören inte kunde besvara inkommande larm och inte heller ringa ut till vår omsorgspersonal. Torsås kommuns omsorgspersonal hanterade situationen utifrån gällande rutiner, bland annat med tätare besök hos omsorgstagarna.

Leverantören meddelade på torsdagskvällen att de som stod för dataintrånget sannolikt har kommit över personuppgifter som leverantören hanterar åt kommunen. Det som kan ha läckt ut är personnummer, adress, telefonnummer och i vissa fall hälsodata, vilket är relevant i samband med larmhantering.

Torsås kommun beklagar det inträffade. Under fredagen postas brev till alla berörda omsorgstagare med information om vad som har hänt. Kommunen fortsätter att arbeta med leverantören för att utreda händelsen.