Kostenheten får miljöpris
Kostenheten får pris. Med på bild: Ann-Sofie Jonsson, Mario Unterbrunner, Ingrid Larsson och Elinor Hammare.
//Bo, miljö och trafik /Kommun och politik /Kultur, fritid och turism /Näringsliv och arbete /Omsorg och stöd /Utbildning och förskola /Utvalda nyheter

Kostenheten får miljöpris

Kommunen delar ut ett miljöpris sedan 2009. Alla är välkomna att nominera till detta pris.  I år är Torsås kommuns kostenhet årets vinnare av miljöpriset.

Naturskyddsföreningen angav följande motivering till sin nominering: ”Torsås kommuns kostenhet och måltidspersonal sprider via sitt instagramkonto (skolmattorsas) en inspirerande bild av mat, skolmat och råvaror. Hållbart tänk, helst ekologiska råvaror, minskat svinn och närodlat är en självklarhet i kostenhetens sätt att tänka och planera och även vi som inte äter maten till vardags blir utmanade, inspirerade och hoppfulla.”

Kostenheten har också nominerats för sitt arbete med hållbarhet och vegetabilier i maten.

– Det är väldigt roligt att vi har fått priset, säger Elinor Hammare, chef på kostenheten. Vi har en engagerad måltidspersonal som både värnar om miljön och näringsriktig kost.

– Vi försöker att jobba på så gott vi kan, bland annat med matsvinnet. Det är viktigt, säger Elinor Hammare.

Priset delas ut 6 juni på Olssonska gården. Tidigare års vinnare är bland andra Ingela och Karl-Erik Övgård, Hållbarhetsgruppen på Torskolan, samt Gullabo förskola.