Kalmarsund Pride hålls vecka 35
//Kommun och politik /Kultur, fritid och turism /Omsorg och stöd /Utbildning och förskola /Utvalda nyheter

Kalmarsund Pride hålls vecka 35

Vecka 35 arrangeras Kalmarsund Pride. Då besöker skådespelaren Michael Segerström Vimmerby och spelar upp sin monolog Arg Gubbe.
Föreställningen följs av ett panelsamtal kring äldre HBTQ-personers livssituation där Michael själv deltar ihop med bland annat representanter från RFSL Senior och äldreomsorgen.

Föreställningen sänds live på nätet 2/9, men spelas även in. Inspelningen finns sedan tillgänglig i en vecka. Hela evenemanget är gratis.

På biblioteket i Torsås kommun börjar fotoutställningen ”Hem”  av Peter Nylund. Så här skriver fotografen:

Förra sommaren träffades jag och konstnären och författaren Kayo Mpoyi på Kulturmagasinet i Bergkvara. Vi var där för en vecka för att bli inspirerade av det vackra och lugna Bergkvara som en konstrast till våra egna liv i Göteborg och Stockholm, och för att med nya ögon se på våra egna konstnärsskap… Vi pratade framförallt om känslan av utanförskap, om att ständigt befinna sig i ett tillstånd av att känna sig som “den andre,” och om sexuell identitet och dess koppling till politik. Vi funderade tillsammans över begreppet “hem” och vad det betyder för två personer från väldigt olika bakgrunder. 

 

Inbjudan till Arg Gubbe – information, anmälan, m.m (pdf)

Till Kalmarsund Prides sida (extern länk)

Regnbågspodden – röster om HBTQ+ • A podcast on Anchor

Regnbågspodden – röster om HBTQ+ – NBV