nyhetsbild för användning en gång
//Bo, miljö och trafik /Kommun och politik /Kultur, fritid och turism /Utbildning och förskola

Invigning av förskolan i Bergkvara

Den 12-20 september arrangeras hållbarhetsveckan i Torsås kommun. Programmet innehåller över 20 evenemang för stora och små.

En punkt i programmet är invigningen av Skeppet, Bergkvaras nya förskola, med kök och matsal. Torsås kommun inbjuder därför alla, press och allmänhet, till öppet hus på förskolan, Målmangatan 25, söndagen den 13 september.

Förskolan är byggd för att vara hållbar, med välisolerade väggar och tak samt en effektiv bergvärmepump för uppvärmning. Det finns även solceller på taket. Den el som produceras med hjälp av solen används till att minska elförbrukning i fastigheten. Ventilationsanläggningen har en hög återvinning av värme.

–    ­Med det här får vi en toppmodern förskola med matsal och kök i Bergkvara, och det är vi jätteglada för, säger Lena Sandgren Swartz, bildningschef i Torsås kommun.

–   Vi ser väldigt  mycket fram emot att få visa de här lokalerna för allmänheten.

För att vi ska hålla oss till corona-restriktionerna kan allmänheten anmäla sig via den här sidan, till insläpp antingen klockan 10.00 eller klockan 11.00, för en vistelse i lokalen på max 45 minuter. Om fler platser behövs, kommer ett extra insläpp att göras klockan 12.00. Representanter från kommunen kommer att vara på plats till invigningen klockan 10.00.

OBS- anmälningstiden har gått ut.
Här finns mer information om hållbarhetsveckan.