Inbjudan Gullabo byberedskap
//Bo, miljö och trafik /Kommun och politik /Näringsliv och arbete /Omsorg och stöd /Utbildning och förskola /Utvalda nyheter

Inbjudan Gullabo byberedskap

Byberedskap för att stärka beredskap och gemenskap

När? Den 6 februari klockan 18:30 – 21:30
Var? Gullabo Församlingshem, Gullabovägen 13
Vem? Invånare och företagare i Gullabo med omnejd

Under kvällen kommer vi att kartlägga vilka resurser och utmaningar som finns i Gullabo med omnejd för att klara en kris. Kartläggningen kommer ta upp det ni i Gullabo tycker är viktigast och vi tror det kommer handla om bland annat vatten, el, värme och trygghet. Din kunskap och erfarenhet är värdefull och vi hoppas du har möjlighet att vara med.

Efter kartläggningen kommer vi att fördjupa oss i några frågor som kommer fram i workshopen och det gör vi i mindre arbetsgrupper där du också är välkommen att vara med.

Vi knyter ihop säcken vid ytterligare en träff, där vi skapar en handlingsplan som alla känner sig trygga med. Satsningen Byberedskap erbjuder olika utbildningar som presenteras vid träffarna.

Vi bjuder på fika.

Frågor om Byberedskap: christina@coompanion.se, 0706-34 34 15

Byberedskap är en pilot där vi testar en metod för att ge ökad krisberedskap och gemenskap. Satsningen är finansierad av Sydost Leader och sker i nära samverkan med kommuner, länsstyrelse och andra parter som har erfarenhet av en stärkt krisberedskap och gemenskap.