Hjälps åt att spara vatten
//Bo, miljö och trafik /Kommun och politik /Utvalda nyheter

Hjälps åt att spara vatten

Just nu går det åt mycket vatten i Torsås kommun och sydöstra Kalmar kommun.
En hög vattenförbrukning tillsammans med en fortsatt solig väderprognos gör att vi nu måste bli mer sparsamma med vattnet för att undvika bevattningsförbud.

– På grund av tekniska begränsningar i ett av våra vattenverk måste Kalmar kommuns sydöstra del och Torsås kommun vara sparsamma med vattnet för att undvika bevattningsförbud, säger Jörgen Ljungholm, chef på avdelning Dricksvatten, Kalmar Vatten och fortsätter:
– När alla ska vattna, tvätta altanen och fylla pooler samtidigt går det åt så mycket att vissa riskerar att bli utan vatten helt.

En minskad vattenförbrukning innebär att vi kan behålla bra nivåer i vattenreservoarerna, ett stabilt tryck i ledningarna och minska risken för missfärgat vatten. Tänk därför på att inte använda mer vatten än nödvändigt.
Låt gräsmattan vara gul, den kommer repa sig när regnet väl kommer. Vattna blommor och växter med vattenkanna tidig morgon eller sent på kvällen så inte vattnet dunstar bort.
Undvik att fylla poolen med trädgårdsslang, använd istället en speditör. Undvik också att tvätta fasad, altan och tak just nu.

Ta del av våra spara-vatten-tips: torsnet.se/vatten-avlopp/guide