fri att använda
//Kommun och politik /Omsorg och stöd /Utvalda nyheter

Har du rätt till bostadstillägg?

Information från Pensionsmyndigheten

Bostadstillägg är ett skattefritt tillägg till den allmänna pensionen som du ansöker om själv hos Pensionsmyndigheten. Din bostadskostnad, inkomster och eventuella tillgångar avgör om du kan få bostadstillägg. Är du anhörig och hjälper någon som inte längre kan ha hand om sin ekonomi kan du vara behörig att göra ansökan åt din närstående.

Från januari 2022 höjs bostadstillägget och beräkningen görs därför utifrån dessa nya regler, vilket innebär att fler pensionärer kan ha rätt till förmånen. På Pensionsmyndighetens webbplats kan du själv göra en beräkning för att se om du bör ansöka. På vår webb finns även information om hur du gör för att ansöka. Du kan också ringa vår kundservice 0771–776 776 eller besöka ett servicekontor för att få hjälp.
Räkna ut ditt bostadstillägg | Pensionsmyndigheten  (extern länk)

Du är välkommen att delta på Pensionsmyndighetens digitala möten om bostadstillägg. Det är gratis och du behöver inte anmäla dig. Under mötet får du svar på de vanligaste frågorna och kan även ställa egna frågor via en chatt. Du kan läsa mer på vår webbplats.
Informationsmöte om pension | Pensionsmyndigheten (extern länk)