Digital ungdomsmottagning når länets alla ungdomar
//Kommun och politik /Omsorg och stöd /Utbildning och förskola /Utvalda nyheter

Digital ungdomsmottagning når länets alla ungdomar

Från och med den 14 februari har alla ungdomar hela i Kalmar län möjlighet att söka stöd via en digital ungdomsmottagning.

–          Ungdomsmottagningen är en lågtröskelverksamhet dit ungdomar själva kan söka råd och stöd, säger Carina Petersson, barnmorska och projektledare för satsningen. Genom den digitala mottagningen gör vi det ännu enklare för ungdomar i länet att söka stöd och hjälp. Tanken är inte att minska de fysiska besöken, utan att göra ungdomsmottagningen tillgänglig för fler.

Den digitala ungdomsmottagningen bemannas med barnmorska, kurator och läkare och är ett projekt i samarbete mellan Region Kalmar län och länets kommuner. Alla ungdomar i länet upp till 23 år är välkomna – tjejer, killar, transpersoner och personer som inte vill definiera sig. Mottagningen Digital ungdomsmottagning Kalmar län nås via 1177.se, umo.se och appen Ungdomsmottagning Kalmar län (UM). Alla besök är kostnadsfria.

Från och med den 14 februari öppnar även möjligheten att träffa en kurator digitalt. Det betyder att den digitala ungdomsmottagningen uppfyller de krav som ställs på att kallas ungdomsmottagning.

Digital ungdomsmottagning Kalmar län nås via 1177.se eller via appen Ungdomsmottagningen Kalmar län (UM) nås där appar finns, via Appstore/Google play.

Till ungdomsmottagningen (extern länk)