fri att använda
//Bo, miljö och trafik /Kommun och politik /Kultur, fritid och turism /Näringsliv och arbete /Omsorg och stöd /Utbildning och förskola

Angående snöröjning

Natten till onsdagen har det fallit mycket snö över Skåne, Blekinge och Småland. Torsås kommun har tillsammans med alla tillgängliga plogar i kommunen arbetat under morgonen för att röja kommunens vägar.

Utöver kommunens anställda så hjälper ett antal entreprenörer till med kommunala gator och vissa parkeringar. Kommunen arbetar både med maskin och handskottning. De första var ute klockan 04:00 denna morgon. Mitt på dagen sker en vilopaus, sedan fortsätter arbetet under sen eftermiddag och kväll.

När snöröjning påbörjas beror på vilken typ av väg det är, samt vem som ansvarar för vägen. Allmänna vägar som Trafikverket har huvudmannaskapet för snöröjs av Trafikverkets entreprenörer. Exempel på allmänna vägar är Allfargatan i Torsås, Storgatan i Bergkvara samt Prästgårdsvägen och Kyrkvägen i Söderåkra.

Även Kvillavägen upp mot Strömby samt Norra Tångvägen ansvarar Trafikverket för. De enskilda vägarna ute på landsbygden sköter Svevia om, med hjälp av ett 15-tal olika entreprenörer.

Mer information om snöröjning och vintervägar