fri att använda
//Bo, miljö och trafik /Kommun och politik /Kultur, fritid och turism /Näringsliv och arbete /Omsorg och stöd /Utbildning och förskola /Utvalda nyheter

Alla behöver spara vatten

Just nu går det åt mycket vatten. För att undvika bevattningsförbud måste vi tillsammans hjälpas åt. En hög vattenförbrukning tillsammans med en fortsatt varm väderprognos gör att vi nu behöver bli mer sparsamma med vattnet.

– Vårt vattenverk är hårt ansträngt nu. Vi behöver hjälpas åt för att undvika bevattningsförbud, säger Jörgen Ljungholm, Kalmar Vatten.

En minskad vattenförbrukning innebär att vi kan behålla bra nivåer i vattenreservoarerna, ett stabilt tryck i ledningarna och minska risken för missfärgat vatten. Tänk därför på att inte använda mer vatten än nödvändigt. Låt gräsmattan vara gul, den kommer repa sig när regnet väl kommer. Vattna blommor och växter med vattenkanna tidig morgon eller sent på kvällen så inte vattnet dunstar bort. Undvik att fylla poolen med trädgårdsslang, använd istället en speditör. Undvik också att tvätta fasad, altan och tak just nu.

Läs mer: Kalmar vatten (extern länk)