//Pressmeddelande

Hållbarhetsveckan lyfter fram det lokala engagemanget

Årets hållbarhetsvecka i Torsås kommun har temat Livskraft från hav till skog, och hålls 14-22 september. Hållbarhetsveckan innebär att Torsås kommun tillsammans med frivilliga krafter arrangerar föreläsningar, musikupplevelser, teaterföreställningar, sportevenemang och mycket mer, runt om i kommunen.

– Det är ett sätt att uppmärksamma vikten av att leva nära och hållbart, samtidigt som den lyfter fram FN:s mål i Agenda 2030, säger Annika Persson-Åberg, Klimat- och energisamordnare på Torsås kommun.
– Vi vill visa att Torsås kommun sjuder av aktiviteter, säger Persson-Åberg.
Invigningen sker på aktivitetsområdet Sahara den 14 september mellan 11.00 och 13.00. Då är det fullt med aktiviteter kring Sahara. Det hålls ett Friskis- och Svettispass, och en vinnare dras i kommunens fototävling. Efter det är det aktiviteter i Torsås Folkets hus under eftermiddagen.

På söndagen arrangeras en hållbarhetsresa där allmänheten kan träffa engagerade kommuninvånare och får höra varför de valt att fokusera på hållbarhet.
En annan viktig del i hållbarhetsveckan är näringslivsdagen. Den hålls mellan 09.00 och 14.00, fredagen den 20 september. Kalmarsund Promotion håller promotionlunch mellan 11.30 och 13.00 och är öppen för alla företagare i Sydost. Sista anmälningsdag är 12 september.

Medarrangörer i hållbarhetsveckan är, förutom Torsås Kommun: Bergkvara AIF, Torsås Folkets hus, Region Kalmar Län, Företagarna, Torsås Företagscentrum och Swedbank, Friskis och Svettis, Torsås Tennisklubb och Hembygdsföreningen Torsås.

För mer information:
Annika Persson-Åberg, Klimat- och energisamordnare, Torsås kommun: 0486-331 83
Anna-Kristina Van Craen, Näringslivsutvecklare, Torsås kommun:
0486-331 50