//Pressmeddelande

Första kunden är inkopplad i Torsås kommuns fibernät

I mitten av november anslöts de första kunderna i Torsås kommuns fibernät. En av dem är Anton Olofsson, som på fredagen uppvaktades med tårta och blommor av kommunstyrelsens ordförande Henrik Nilsson Bokor (S), projektsamordnare Mikael Berzelius och utvecklingsansvarig i kommunen, Sofie Nyström.

–       Vår mobila uppkoppling har varit svajig och laggat så med fiber blir det äntligen stabilt, säger Anton.

Utbyggnaden av fibernätet i Torsås kommun är ett av de största projekten i kommunens historia. Det genomförs i fem etapper, vilka delvis genomförs överlappande. Allt som allt omfattar utbyggnaden ungefär 100 miljoner kronor.

Beslutet att bygga ut fibernätet togs enhälligt av kommunfullmäktige, i december 2019.

–       Den första uppkopplade kunden är en viktig milstolpe som vi siktat in oss på och länge längtat efter. Därför är det en glädjens dag idag som ur vårt perspektiv blir historisk, säger kommunstyrelsens ordförande Henrik Nilsson Bokor (S).

–        Det är en historisk dag i Torsås kommun. Detta gör att vi kan marknadsföra Torsås på ett nytt sätt, där vi kan erbjuda fiber åt alla. Vi har haft lite förseningar, men nu är vi här och det känns mycket bra, säger Mona Magnusson (M), ordförande i Torsnet.


För mer information:

Henrik Nilsson Bokor, Kommunstyrelsens ordförande, tel: 0486-33 111
Mona Magnusson, ordförande i Torsnet, tel: 0708-699120
Mikael Berzelius, projektsamordnare, tel: 0486-33 253
Anton Olofsson tel: 076-3119680