Politiker och problem med inlogg? Hjälp finns här Läs mer ›

Coronainformation från förvaltningarna

På den här sidan publiceras specifik information från Torsås kommuns förvaltningar, angående Corona-viruset, covid-19

Tillbaka till huvudsidan om Corona

Från Bildningsförvaltningen

Uppdaterad: 17/8 kl 14.50

Skolmat: Under höstterminen gäller ordinarie skolluncher

Bibliotek: I och med spridningen av coronaviruset och covid-19 prioriterar biblioteket att hålla öppet. Bibliotekets evenemang är inställda tills vidare, evenemangskalendern för mer information.

Om du inte kan eller vill komma in till biblioteket går det bra att låna om eller reservera via hemsidan, allt du behöver är ditt lånekortsnummer och en fyrsiffrig PIN-kod. Du kan även mejla till biblioteket@torsas.se eller ringa på telefonnummer 0486-333 70.

Du kan låna om upp till tre gånger. Behöver du låna om fler gånger än så, kontakta biblioteket så hjälper vi dig.
Lånetiden på dvd:er och tidskrifter har förlängts till två veckor.
Alla böter slopas under en undantagsperiod.
Du kan låna upp till fyra e-böcker i veckan. Testa appen Biblio.
Har du önskemål om en viss typ av böcker? Kontakta biblioteket så plockar vi ihop böcker som du sedan kan hämta.
Bibliotekets bokinkast är öppet dygnet runt.

Från Kultur och fritid

Information till föreningslivet

Bokade halltider: Föreningar som bokat tider i sporthallar och gymnastiksalar och inte använder dessa slipper from april att betala hyra även om tiden avbokats sent eller inte alls.

Årets föreningsbidrag: Föreningsträffarna inför bidragsarbetet blev inställda, men den planerade utbetalningen av föreningsbidraget kommer att ske i mitten på april som vanligt.
De föreningar som önskar hela bidraget utbetalt i april kan kontakta Lena Robertson 0486-333 74, lena.robertsson@torsas.se
Bidragsträffarna kommer att genomföras längre fram när läget känns mer under kontroll.

Bildningsnämndens arbetsutskott beslutade 2020-04-06 att följa upp kultur- och idrottsföreningarnas situation i kommunen vid varje arbetsutskott framöver.

Uteverksamhet: Träna utomhus! I kommunen finns utegym vid sporthallen, vandrings- och cykelleder samt friluftsområdet Sahara.
Friskis och Svettis bedriver flera av sina pass utanför Torskolans gymnastiksal vid Frejaskolans plan.

Föreningar bör: Skjuta upp årsmöten och dylikt och om möjligt genomföra dem digitalt.
Undvika närkontakt vid sina idrottsaktiviteter.
Om möjligt ha aktiviteterna utomhus.
Skjuta upp matcher, tävlingar och cuper.
Begränsa antalet åskådare.
Undvika att byta om i allmänna omklädningsrum.
Undvika onödiga resor i samband med idrottsutövande

Från Socialförvaltningen/Näringslivsutvecklaren

Uppdaterad 3/4 kl 16:10

Är du över 70 och behöver hjälp med hemkörning av mat? Ring 0486-333 01, eller 333 09 så hjälper vår extrainsatta matservice er med att leverera mat hem till er. Erbjudandet riktar sig till medborgare som inte uppbär hemsändningsbidrag via kommunens omsorgsförvaltning och gäller under den period som Folkhälsomyndigheten rekommenderar dessa grupper att stanna hemma på grund av covid-19.

Information gällande handläggningstiden för ekonomiskt bistånd:
Handläggningstiden för ekonomiskt bistånd i Torsås kommun kan komma att förlängas. Det kan även ta längre tid att få svar via telefon eller mail. Detta på grund av rådande omständigheter gällande Covid-19.

Från Samhällsbyggnadsförvaltningen

På grund av covid-19-pandemin så har det kommit nya föreskrifter från Folkhälsomyndigheten för restauranger, krogar, pizzerior och caféer.

*Stående servering vid barer är inte tillåtet. Besökaren får endast äta och dricka sittande vid ett bord eller ta med maten för avhämtning.

*Trängsel mellan människor i köer, vid bord eller bufféer får inte förekomma utan besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra.

*Det finns inget förbud mot bufféservering i föreskriften men det kan vara svårt att lösa detta praktiskt. Om avstånd inte kan hållas ska buffé undvikas. Take away fungerar bra men även här gäller det att hålla avstånden vid hämtning.

*Ni som ansvarar för verksamheten ansvarar för att ha rutiner för att göra risken för smittspridning så liten som möjligt. Ni bör också fundera på er möblering i lokalen så att skyddsavstånd kan hållas mellan gästerna.

*Informera gärna era kunder så alla kan hjälpas åt för att förhindra spridning av covid-19. Gör era rutiner så tydliga och enkla som möjligt så att era gäster kan göra rätt.