För föräldrar och vuxnaSittande barn

Välkommen med ditt barn till biblioteket.
Här finns tillgång till många olika media. Det finns givetvis böcker men även cd-skivor med visor och berättelser att låna, seriemagasin, tidningar, dvd-filmer datorer med cd-rom spel och mycket mer.

Föräldrahylla

Det finns också en särskild föräldrahylla med böcker och tidskrifter för dig som är gravid, för dig som redan blivit förälder eller kanske precis blivit mor- eller farförälder. Här finns böcker om graviditeten, barns utveckling, adoption, barnsjukdomar, välja namn till bebisen och olika tips.

Äppelhylla

Det finns en äppelhylla där vi har olika media för barn med läs- eller funktionshinder, exempelvis bliss, bok och daisy, punktskrift, tecken som stöd.

BVC/BHV

I samarbete med BVC/BHV bjuds alla nyblivna mammor och pappor till biblioteket. Vi pratar om läsning, tipsar om bra och roliga böcker och delar ut en bok till alla som deltar.

Du och jag min skatt

Högläsning är jätteviktigt för ditt barn, därför delas en bokgåva ut till alla 2-åringar i kommunen. Boken innehåller sagor, rim, ramsor och sånger som du kan använda för att hjälpa ditt barns språkutveckling och inte minst ha en fantastiskt mysig lässtund tillsammans. 

Texter, inte bara böcker...

När ditt barn fyller 4 år får hen ett presentkort med sig hem från BVC/BVH. När ni tillsammans med ert barn, löser in det på biblioteket får ni en trevlig musik-cd med vardagsnära texter. Lyssna och kanske känn igen er hur det kan vara med föräldrar, barn och kompisar för alla oss barn och vuxna.

Lånekort

När man börjar förskoleklass får man sitt första lånekort. Förskoleklassen bjuds in till biblioteket och får samtidigt reda på vad böckerna gillar och vad dom är allergiska mot.  

Lovaktiviteter 

På en del lov anordnas aktiviteter på biblioteket, håll utkik i evenemangskalendern.

Teater och musikföreställningar

Biblioteket anordnar teater- och musikföreställningar varje termin, håll utkik i evenemangskalendern.

 

 

 

Senast uppdaterad 2017-05-22
 

Kontakt

Torsås folkbibliotek
Applerumsgatan 2
385 22 Torsås

Åsa Haglund
Tfn: 0486-333 75
E-post: asa.haglund@torsas.se

 

Sagostund

 Sagostund banner 
 

"O mäktiga féer, ge mitt barn i
faddergåva inte bara skönhet, hälsa och rikedom och allt det där ni brukar komma stickande med - ge mitt barn läsunger, det ber jag med brinnande hjärta. Jag vill så gärna att mitt barn skall få i sin hand nyckeln till det förtrollade landet, där man kan hämta den sällsammaste av all glädje."

                         
Astrid Lindgren

 
 
 

Tyck till om Kultur & Fritid

 Synpunkter & förslag, Kultur & Fritid 

Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se