Konst

 

Konst Runt

En gemensam konstrunda för Torsås, Emmaboda, Nybro och Södermöre kommun/kommundel. Deltagarna presenteras i en gemensam samlingsutställning. Därifrån kan besökaren få ett samlat grepp om innehåll och uttryck och sedan lägga upp sin runda och besöka favoriterna.
För att delta ska man vara yrkesverksam i dessa kommuner och dessutom uppfylla Kulturrådets kriterier för utställningsersättning.
Villkor för medlemskap i Konst Runt finns att läsa på http://www.konstrunt.nu/

Konsthallen i Bergkvara

Södra Möre Konstförening arrangerar årligen utställningar med professionella konstnärer i konsthallen vid Kulturmagasinet i Bergkvara.

Kulturmagasinet

Kulturmagasinet och konsthallen sköts av en ideell förening och är inrymt i ett renoverat fiskemagsin beläget i Bergkvara hamn.
På Kulturmagasinets webbplats hittar du information om kommande sommarkurser och anmälningsblankett. Du kan även kontakta Torsås bibliotek, 0486-333 74.

Månadens konstnär

Varje månad anordnar Konstföreningen i samarbete med biblioteket "Månadens konstnär" Utställningen finns på biblioteket i Torsås.

Södra Möre Konstförening

Det är en SK-ansluten konstförening för Torsås kommun med omnejd. Föreningen arrangerar årligen utställningar med professionella konstnärer och föreläsare.  För mer information kontakta ordförande Magnus Lönn, tfn. 0486 - 203 09.

Baltic Think Tank

Baltic Think Tank – ett projekt med länder runt Östersjön för att utveckla experimentella metoder för samhällsutveckling med ett konstnärligt perspektiv som bas. Torsås är en av parterna i samarbetet.
Projektet betonar hamnstäderna som symboliska och konkreta platser för människor på resa mellan olika kulturer och kommer särskilt att ta fasta på den kunskap som migranter till och från Östersjöns länder bär med sig. Invånare på alla platser runt Östersjön kommer att engageras i aktivt deltagande för utveckling av både stad och landsbygd.

http://www.ronneby.se/sv/uppleva-gora/kultur/konst/baltic-think-tank/

Senast uppdaterad 2016-07-11

Evenemangskalender

 Banner evenemangskalender

Kulturbidrag

Kulturbidrag

Kulturmagasinet

 kulturmagasinet
 

Kontakt

Torsås Folkbibliotek
Applerumsgatan 2
385 22 Torsås

Karin Seebass
Tfn: 0486-333 73
E-post: Karin Seebass


E-post till Torsås bibliotek
Tfn till biblioteket: 0486-333 70

 

Tyck till om Kultur & Fritid

 Synpunkter & förslag, Kultur & Fritid 

Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se