Säker mat i sommar

Kött på grillHåll koll på maten för en säker sommar!

Sommaren med värme, utflyktsmat, grillning och resor gör att bakterier i maten har större chans att frodas. Så håll koll på maten!

 

Några tips på säkrare mat

Ta med kylväska med kylklampar när du handlar.

Håll koll på temperaturen i kylskåpet, ca 4 grader är en bra temperatur.

Varm mat ska vara varm. Vid 70 grader dör bakterierna.

Kall mat ska hållas kall.

Tvätta händerna innan du börjar med matlagning och mellan olika arbetsmoment.

Rent vatten. Om du har egen brunn, kontrollera så det är tjänligt.

Rester, se till att maten inte bli stående i onödan utan kommer in i kyl och frys snabbt.

 -----------------------

Ta del av Livsmedelsverkets tips om hur du grillar säkert.

Ta del av Livsmedelsverkets tips om en fräsch buffé.

 

 

Senast uppdaterad 2017-05-16
 

Välkommen

Öppettider:
Vardagar 08.00-16.00          

Lunchstängt 12.00-13.00.

 
 

Kontakt

Gustaf Nilsson                       Livsmedel & miljöinspektör

Tfn:0486-331 88
E-post: Gustaf Nilsson 

Kalmarvägen 4
Box 503
385 25 Torsås

 

Tyck till om Samhällsbyggnadsförvaltningen

 Synpunkter & förslag, Samhällsbyggnadsförvaltning 

Vanliga frågor och svar

 Banner FAQ Sammhällsbyggnadsförvaltningen 

Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se