Säker mat i sommar

Kött på grillHåll koll på maten för en säker sommar!

Sommaren med värme, utflyktsmat, grillning och resor gör att bakterier i maten har större chans att frodas. Så håll koll på maten!

 

Några små tips på säkrare mat

Ta med kylväska med kylklampar när du handlar.

Håll koll på temperaturen i kylskåpet, ca 4 grader är en bra temperatur.

Varm mat ska vara varm. Vid 70 grader dör bakterierna.

Kall mat ska hållas kall.

Tvätta händerna innan du börjar med matlagning och mellan olika arbetsmoment.

Rent vatten. Om du har egen brunn, kontrollera så det är tjänligt.

Rester, se till att maten inte bli stående i onödan utan kommer in i kyl och frys snabbt.

 -----------------------

Ta del av Livsmedelsverkets tips om hur du grillar säkert.

Ta del av Livsmedelsverkets tips om en fräsch buffé.

 

 

Senast uppdaterad 2014-06-25
 

Välkommen

Öppettider:
Vardagar 08.00-16.00          

Lunchstängt 12.00-13.00.

 

Tyck till om Samhällsbyggnadsförvaltningen

 Synpunkter & förslag, Samhällsbyggnadsförvaltning 

Vanliga frågor och svar

 Banner FAQ Sammhällsbyggnadsförvaltningen 

Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se