Ungt insteg lär sig om brandsäkerhet och HLR

Kurs i brandsäkerhet

Förra året var Ungt insteg på studiebesök hos räddningstjänsten i Torsås och våra ungdomar visade ett stort intresse. Flera av dem ville lära sig mer och vissa funderade till och med på att jobba med något liknande i framtiden.

Då växte en idé fram om att vi kan utbilda våra unga vidare. Håkan Olsson hos räddningstjänsten föreslog att vi träffas en gång i månaden för att lära oss alla viktiga saker man behöver kunna i en nödsituation. Exempelvis brandsäkerhet, HLR (hjärt-lungräddning), första hjälpen, brandsläckning och så vidare.

Alla som deltar får ett intyg på att de klarat av alla kurserna och de kan sedan använda sig av det i sitt CV. Ungt insteg bjöd in kollegor från andra projektgrupper att delta och flera ville gärna vara med. Detta är det andra kurstillfället för oss.

Om Ungt insteg

Torsås kommun har beviljats stöd från MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) i att utveckla arbete med ungdomsfrågor gällande skola, arbete och fritid.

Är du mellan 15-25 år och saknar slutbetyg från gymnasiet, eller saknar du sysselsättning så kan vi erbjuda stöd till dig med hjälp av ungdomscoacher.

Vi hjälper dig med vägledning och ger dig det stöd du kanske saknar.

Läs mer om Ungt insteg här.Kurs i brandsäkerhet


Kurs i brandsäkerhetKurs i brandsäkerhetFoto Mikaela Persson Stam


2019-06-18

Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se