Till alla tonårsförsäldrar!

Tänkom.nu

Under 2019 genomför Torsås kommun informationsinsatsen TÄNK OM som handlar om föräldrar, tonåringar och alkohol. Arbetet startar till valborg.

Under 2019 genomför Torsås kommun informationsinsatsen TÄNK OM som handlar om föräldrar, tonåringar och alkohol. Arbetet startar till valborg och fortsätter med insatser vid tillfällen som exempelvis skolavslutning, sommar/festivaler, skolstart, höstlov/halloween och nyår. Vid dessa tillfällen är risken för att unga ska dricka alkohol högre än vanligt. Våra insatser kan till exempel synas i form av tidningsannonser, affischer, inlägg i sociala medier och lokala aktiviteter.

Nu vänder vi oss till dig och andra tonårsföräldrar i Torsås eftersom ni är de viktigaste personerna i era tonåringars liv. I undersökningar har man sett att de flesta föräldrar tror att de kan påverka sin tonåring genom att prata om alkohol i tonåren. Och det stämmer. Tonåringar bryr sig om vad deras föräldrar säger – även om det inte alltid verkar så i stunden.

Ett konsekvent nej till alkohol från föräldrar har nämligen visat sig vara en gräns som tonåringar inte bara förväntar sig, utan även drar sig för att passera. Vi vill därför uppmana dig som är förälder att berätta för din tonåring vad du tycker är okej eller inte kring alkohol.

Att prata om alkohol är inte alltid det lättaste. Ett råd kan vara att börja med att ta del av tips och fakta om alkohol och tonåringar på www.tänkom.nu.

Tack på förhand!

Torsås Kommun


2019-04-26

Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se