Prenumerera på nyheter från Samhällsbyggnadsförvaltningen

RSS-ikon

Nu kan ni prenumerera på nyheter från vår Samhällsbyggnadsförvaltning. På startsidan för fliken Boende, miljö och hälsa radas senaste nytt upp och längst ned hittar ni länken till RSS-nyhetsflödet som ni kan prenumerera på. Att prenumerera är helt kostnadsfritt.

Tanken med sidan är att den ska innehålla intressant samhällsinformation. Till exempel när en ny plan är på gång eller pågående VA-arbeten, bygg och miljöprövning av nya vindkraftverk etcetera. En chans att veta mer om kommunens samhällsutveckling, speciellt bra för dem som inte bor i kommunen.

Sidan går att prenumerera på via RSS-länk: http://www.torsas.se/pages/rss.aspx?pageId=2412

Genom att kopiera denna länkadress (URL) och sedan klistra in i valfri RSS-läsare får du nu de nyaste artiklarna direkt uppdaterade på din skärm utan att behöva besöka torsas.se.

---

Vad är en RSS-läsare?
RSS-läsare, eller flödesläsare, är en vanlig benämning på den programvara eller webbaserad tjänst som används för att ta del av RSS-flöden. Med avsikt på den bakomliggande tekniken benämns de även för nyhetsaggregatorer - engelskans motsvarigheter är feed readers eller aggregators. Programmet, som antingen installeras på datorn eller som är webbaserat kontrollerar automatiskt de RSS-flöden man prenumererar på och presenterar nya inlägg på ett överskådligt sätt. Användaren behöver således inte aktivt söka upp webbsidor denne finner intressanta för att uppdatera sig om något har hänt. Flera webbläsare har också inbyggda RSS-läsare.

Källa: Wikipedia

Fotnot. Det går också bra att prenumerera på övergripande nyheter från Torsås kommuns hemsida. Använd då följande RSS-länk:

http://www.torsas.se/pages/rss.aspx?pageId=392014-06-05

Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se