Ny sporthall byggs i Torsås

Sporthallen i Torsås

Det har varit flera turer kring sporthallsbygget i Torsås, men nu är det klart att det kommer bli av. Kommunfullmäktige klubbade igenom förslaget om en tillbyggnad av sporthallen på gårdagens möte.

 På plats för att ge en lägesrapport var TBAB:s VD Magnus Andersson och han informerade om det kommer att byggas en ny hall intill den nuvarande Sporthallen i Torsås. Kommunalrådet Håkan Algotsson är nöjd med beslutet.

– Detta är en fråga som har dryftats i den politiska organisationen i Torsås kommun under säkert tio års tid. Eftersom innebandyn är en mycket populär sport med många utövare här så har det inneburit att utrymmet i den befintliga hallen har varit minst sagt fullbokat under de tider då allmänheten har möjlighet att vara där. Konsekvensen har blivit att andra idrotter som också är i behov att större hallar för att kunna utövas har fått stå tillbaka. När vi nu kan se fram emot att en ny hall kommer att kunna tas i bruk om några månader så innebär det att vi får helt nya möjligheter att erbjuda utrymme för ännu fler kommuninnevånare att utöva idrotter som man är intresserad av.

Vi tror att denna satsning kommer att göra vår trevliga kommun ännu mer attraktiv med ett rikare utbud av fritidsaktiviteter för våra innevånare, säger kommunstyrelsens ordförande Håkan Algotsson.

Planmåtten kommer att bli 40 x 20 meter och lämpar sig för de flesta typer av sporter. I byggnaden kommer det också att finnas fem omklädningsrum, ett förrådsutrymme och en mindre foajé.

Det blir företaget KNPP från Emmaboda som får uppdraget att bygga och första spadtaget kommer preliminärt att tas i mitten juli månad. Beräknat slutdatum för byggnationen är våren 2012. I avtalet ingår också att täppa igen den snöficka som finns på vårt nuvarande sporthallstak.2011-05-31

Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se