Ninna Melin ny socialchef i Torsås

Ninna Melin

Ninna Melin

Under förra veckan började Ninna Melin sitt nya jobb som socialchef i Torsås kommun. För att ta reda på mer om hennes bakgrund, syn på det nya jobbet och fritidsintressen lät vi henne svara på ett antal frågor. Håll till godo.

Först och främst välkommen till Torsås kommun! Kan du berätta lite kort om din bakgrund och hur det kom sig att du hamnade i Torsås?
- Jag har arbetat som chef på olika nivåer i 25 år, mestadels inom den offentliga sektorn. Har arbetat i Göteborg, Kalmar, Örebro, Falköping, Skara och Lessebo. Har studerat på högskola/universitet i Göteborg, Växjö och Kalmar.

Att jag hamnade i Torsås berodde på att jag ville tillbaka till Kalmar län. Kände till Torsås som kommun, både genom släkt och vänner, som både har bott och arbetat i kommunen. De har trivts väldigt bra och pratat gott om kommunen.

Vad kände du till om Torsås innan du flyttade hit?
- Förutom en del av den kommunala verksamheten; att man har bra innebandylag. Torsåstuppen. Fin natur med både skog och vatten. Torsås marknad. Festivalen i Bergkvara.

Vad vill du åstadkomma med ditt arbete i Torsås?
- Jag vill medverka till ett gott arbetsklimat med en god samverkan både inom förvaltningen och med övriga samverkanspartners, vilket är en bra plattform för utveckling och delaktighet. Jag vill ha en öppenhet där man ska våga vara rak och ärlig. Tydliga mål för verksamheten. En ömsesidig respekt för varandras uppdrag och att de som kommer i kontakt med oss blir professionellt bemötta. Det finns mycket bra som görs av medarbetarna i vår verksamhet, det vill jag lyfta fram. Självklart vill jag åstadkomma en balans i budget och en bra arbetsmiljö.

Vad uppskattar du mest i ditt jobb som socialchef?
- Att jag får en inblick i samtliga av förvaltningens verksamheter. Att med denna insyn få medarbetare att samverka över gränserna. Kontakten/samverkan med många kommuner/myndigheter etc både i och utanför länet.

Att arbeta som chef, oavsett vilken chefsposition man har, så handlar det om att vilja påverka, se helheter, utveckla verksamheten, medarbetarna och sig själv.

Hur ser familjen ut?
- Jag är gift. Har en vuxen son som är utflugen.

Vad har du för fritidsintressen?
-  Engelsk fotboll, film, musik, laga mat o baka, plocka svamp, skriva, lösa korsord och att träna i lagom dos.

Tack för att du tog dig tid och stort lycka till i framtiden!
- Tack!

Vill ni komma i kontakt med Ninna så går det bra via telefon 0486-336 42 eller e-post ninna.melin@torsas.se.

2011-08-23

Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se