Johan berättar om sitt studiebesök

Johan

Torsås kommuns Särvux (särskild utbildning för vuxna) har tillsammans med elever från LSS varit på studiebesök i Växjö för att lära av hur de arbetar med sin LSS-verksamhet. LSS är Lagen om stöd och service och handlar om att kompensera personer med funktionshinder deras handikapp så att de kan leva på så normala livsvillkor som möjligt.

– Vi ville se vad de gör i ett par av sina många LSS-verksamheter och bestämde oss för att besöka VITAK och Jobbcenter, då de kändes mest intressanta för vår målgrupp, säger Maria Vingevik som är lärare inom Särvux.

VITAK (Vänskap, Idrott, Teater, Arbete, Kunskap) är ett projekt som vänder sig till funktionshindrade, medan Jobbcenter erbjuder sysselsättning och arbetsträning på arbetsplatser och vägledning vid studier. Målgruppen är personer med Asperger syndrom eller ADHD.

– Efter studieresan har vi jobbat med materialet på olika sätt, bland annat har en av mina elever skrivit en text om studiebesöket. Vi arbetar även med en Power Point-presentation, berättar Maria.

---

Så här skriver eleven Johan Haglund om din studieresa till Växjö:

Tisdag den 15 maj studiebesök i Växjö
Vi tog en paus vid Hyllsjön när vi var på väg till Växjö. Först var vi på Vitak och sen på Jobbcenter. Vi träffade Jerry och han berättade vad dom gjorde på Vitak. Vi tog massa kort. Vi fikade på morgonen på Vitak. Sen åt vi på McDonald´s. På Vitak kunde man laga mat, spela in radioprogram och videofilm, jobba på bondgård, städa m.m. På Jobbcenter jobbade dom med legoarbete och slipade skivor till biblioteket.

Johan Haglund


---

>> Klicka här för att läsa mer om Torsås kommuns LSS.

2012-06-13

Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se