Inbjudan till workshop: Googles ekosystem för besöksnäringsföretag

Turismkollage

Vill du maximera din verksamhet i digitala kanaler? I höst erbjuder Torsås kommun en utbildning om "Googles ekosystem" och de tjänster som Google kan erbjuda dig som besöksnäringsföretagare.

Utbildningen hålls av projektet Digitala Lyftet, Mathias Billmark från IT-plattform Småland & Öland.

Google it!
Hela 90% av all söktrafik på internet startar idag på Google. Hur kan du som besöksnäringsföretag nyttja de gratistjänster som Google kan erbjuda? Och har du kontroll över den information som Google visar om ditt företag, t.ex. öppettider? Tillsammans går vi igenom de tjänster som kan vara till mest nytta för er och ser till att ni praktiskt kommer vidare.

Praktisk workshop, ta kontroll över informationen på Google:
Google My Business
Att hantera sina företagsuppgifter i Google My Business skapar grundförutsättning för sökbarhet och för att besökaren hittar rätt information. Google My Business är ett lättanvänt och kostnadsfritt verktyg som kan användas av företag och organisationer som vill hantera sin onlinenärvaro på Google, bl.a. på Google Sök och Google Maps. Genom att verifiera och redigera dina verksamhetsuppgifter kan du hjälpa kunderna att hitta dig och berätta om ditt företag. Du kan även läsa och svara på recensioner från dina kunder och lägga upp bilder på dina produkter.

För er som har en webbplats, men som är osäker på vilken statistik man bör titta på:
Google Analytics
Google Analytics är ett kostnadsfritt statistikverktyg som Google tillhandahåller för alla internetanvändare med en hemsida, en blogg eller liknande. Vi tittar på vad man kan börja mäta och hur man sätter upp enkla rapporter som kommer till din e-post.

Datum: 22 oktober | Tid: 18-21 | Plats: Kommunhuset | Allfargatan 26
385 31 Torsås |

Vi inleder kvällen med fika. Anmäl er senast 15 oktober

Anmälan och kontakt
Emma Mosesson Öhr 
Tfn: 0486-331 20


2019-10-10

Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se