Håkan Algotsson slutar som kommunalråd

Håkan Algotsson

Håkan Algotsson slutar

Håkan Algotsson väljer att avsäga sig sitt uppdrag som kommunstyrelsen ordförande i Torsås kommun. Den 30 maj gör han sin sista arbetsdag på Torsås kommun. – Det har varit ett mycket intressant uppdrag att få vara kommunstyrelsens ordförande i Torsås kommun under så många år och jag är mycket tacksam för det förtroende som Centerpartiet har fått av väljarna i kommunen under de val då jag har fått leda partiet, säger Håkan.

Håkans egna ord om avsägelsen:

Jag har nu lämnat in min avsägelse av uppdraget som kommunstyrelsens ordförande i Torsås kommun. Jag överlåter uppdraget till förste vice ordförande Eva-Kristina Berg den 1 juni och gör min sista dag på kontoret fredagen den 30 maj.

Eftersom frågan inte kom till avgörande som planerat i början av året var det för Centerpartiets kandidat, Christofer Johanssons del, inte bra att ta upp frågan under våren. Christofer arbetar som lärare och för elevernas bästa så har frågan fått vila fram till vårterminens slut. Nu kommer ärendet om val av ny ordförande upp för beslut i fullmäktige den 9 juni och Eva-Kristina tar ansvaret fram tills dess.

Jag har själv tagit initiativet till detta beslut men naturligtvis haft interna samtal med Eva-Kristina och Christofer och informerat partiet i frågan.

Det har varit ett mycket intressant uppdrag att få vara kommunstyrelsens ordförande i Torsås kommun under så många år och jag är mycket tacksam för det förtroende som Centerpartiet har fått av väljarna i kommunen under de val då jag har fått leda partiet. Det är med blandade känslor jag lämnar uppdraget och kommer säkert att sakna alla de engagerade människor, som man har fått träffa genom åren och alla spännande förslag, som har diskuterats i olika sammanhang.

Tack vare alla kreativa personer som finns i här i bygden så har vi goda möjligheter att möta framtidens utmaningar i Torsås kommun. Jag önskar alla lycka till i detta gemensamma arbete.

Håkan Algotsson
Kommunstyrelsens ordförande Torsås Kommun

 

 

 

 2014-05-20

Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se