Gåva spred glädje bland barn

Lekande flicka

Nya, fina leksaker sprider glädje i Integrationsenhetens lekhörna.

Gösta Kjellme från Viking Toys i Torsås blev årets hjälte på Integrationsenheten då han skänkte leksaker till alla flyktingbarn. Avsikten med den generösa gåvan var att alla barn skulle få något nytt och fint i julklapp.

- Gösta Kjellme och företaget Viking Toys har skänkt en massa fina leksaker till flyktingbarnen som är inskrivna på Integrationsenheten i Torsås kommun. Leksakerna har delats ut som julklappar till barnen och de har tagits emot med stor glädje, säger Charlotte Sandell, flyktingsamordnare i Torsås kommun.

Lekande barnFöretaget har även ställt upp och skänkt leksaker till barnhörnan på Integrationsenheten.
– Det är så härligt att se barnens glädje över att det nu finns nya fina saker att leka med medan de väntar på att föräldrarna ska få hjälp med sitt, säger Charlotte Sandell och fortsätter.

- Det är fantastiskt när och människor och företag visar sådant engagemang och givmildhet.
För oss som dagligen träffar flyktingar så är det väldigt roligt att kunna lämna över en alldeles ny gåva. Många generösa människor skänker begagnat och det är vi oerhört glada och tacksamma för men just till julklapp känns det härligt att kunna ge bort något alldeles nytt och eget!


2011-01-10

Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se