Entusiasm och grönska på Vågen

Odling på Vågen

På Vågens arbetsmarknadsenhet spirar både entusiasmen och grönskan. På gårdens baksida, precis intill de stora öppna åkerfälten, trängs odlingslådorna med varandra. Sedan några veckor tillbaka odlar deltagarna fram både växter och grönsaker i varsin egen låda. Ett uppdrag som stämmer väl överens med verksamhetens filosofi kring ekologisk hushållning, hållbarhet, jämställdhet och inkludering.

Deltagarna är nyanlända svenskar och de flesta av dem har aldrig tidigare varit i kontakt med frön, planteringsjord eller ens en spade. Detta är helt nytt för dem och kanske är det därför som entusiasmen och glädjen är extra stor när de ser sina frön gro upp ur jorden. –Detta är ett perfekt sätt att i lugn takt ta små steg framåt och bygga upp ett självförtroende, säger Mehdi Chafik som är en av projektledarna.

–De får själva välja ut vad de vill odla. Här ser vi till exempel sallad, rädisor och morötter säger verksamhetsutvecklare Kerstin Nilsson samtidigt som hon pekar ned mot en av lådorna. Totalt är åtta lådor klara, men fler är på gång. Med andra ord är sista fröet ännu inte sått och entusiasmen och grönskan kommer därmed fortsätta att spira på Vågen.


Odling på VågenOdling på VågenOdling på VågenOdling på VågenOdling på VågenOdling på VågenOdling på VågenOdling på Vågen


Foto Johan BlomqvistProjektet medfinansieras av Europeiska unionen och Europeiska socialfonden.
2019-06-07

Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se