Emma Mosesson Öhr ny samordnare för turism, inflyttning och service

Emma Mosesson Öhr

Emma Mosesson Öhr

Emma Mosesson Öhr är sedan årsskiftet kommunens nye samordnare för turism, inflyttning och service. Just nu består mycket av arbetet med förberedelser inför den stundande turistsäsongen. Men i arbetet ingår även att bemanna medborgarkontoret/receptionen för att serva kommunens invånare på bästa sätt. Vi lät Emma besvara ett gäng frågor för att presentera sig själv och ge sin syn på sin nya tjänst.

Först och främst välkommen till Torsås kommun! Kan du berätta lite kort om din bakgrund?
Svar: Jag är född i Stockholm men bor sedan tio år tillbaka på Öland. Jag bodde i Australien i flera år där jag studerade journalistik och mediekommunikation på universitetet, drev ett reseföretag, och upptäckte Söderhavet. Jag har arbetat som projektledare med marknadsföring och kommunikation inom turismnäringen i många år. Affärsutveckling är spännande!

Vad kände du till om Torsås kommun innan du började här?
Svar: Förutom Torsåstuppen och Garpen så är det en mycket god företagsanda jag kopplar ihop med Torsås. Jag visste att Torsås företagare har vunnit utmärkelsen Bästa tillväxt i Kalmar län flera gånger.

Din tjänst innefattar både turism, inflyttning och service. Kan du förklara lite kort vad du har för arbetsuppgifter?
Svar: Just nu arbetar jag med årets upplagor av Torsås Guide, Cykla och Vandra samt Torsåskartan. Utöver detta arbetar jag med att ta fram en turismstrategi och en plan för inflyttning. En dag i veckan är jag dessutom i medborgarkontoret där jag sköter växeln och hjälper kommunens invånare med olika serviceärenden.

Vad ser du mest fram emot i ditt fortsatta arbete?
Svar: Att utveckla turismnäringen i kommunen. Det finns en stor potential att öka både antalet besökare och invånare tack vare det geografiska läget och de natursköna omgivningarna här i kommunen. En attraktiv destination går hand i hand med en attraktiv boplats.

Tack för att du tog dig tid och stort lycka till i framtiden!
Svar: Tack!

Emmas kontaktuppgifter
Tfn: 0486-331 20
E-post: emma.mosessonohr@torsas.se

2019-03-11

Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se