torsaas-collage2

Lära för och under hela livet

Förskolor, fritids samt grundskola till och med år 6 finns i Gullabo, Torsås, Bergkvara och Söderåkra. Många av kommunens skolor ligger naturskönt med mycket uteaktiviteter på dagordningen. Familjedaghem finns i samtliga kommundelar utom Gullabo, och tar emot barn i åldrarna 1-5. Önskar du plats inom vår barnomsorg, eller vill ha mer information kontakta barnomsorgsavdelningen. 

Möjlighet till distansutbildning
Högstadium och Gymnasium finns centralt i Torsås. Korrespondensgymnasiet - Korr - har Natur-och Samhällsvetenskapliga programmen som huvudspår. Här finns också specialgren inom Skytte. Korr har en mycket lång erfarenhet av distansstudier, vilket passar utmärkt för många elever.

 

Mjölnergymnasiet, här finns Särvux och Svenska för Invandrare.

 

När det gäller vidare studier finns Linnéuniversitet, som är delat mellan Kalmar och Växjö. I Karlskrona ligger Blekinge Tekniska Högskola, BTH.

 

I Torsås kommun finns det många föreningar av olika sorter. Föreningslivet erbjuder förutom en möjlighet att på ett enklare sätt komma in i samhället,  också nya bekantskaper och ett aktivt lärande både om orten och aktiviteten.

 

Studieförbunden har för tillfället ett mindre utbud i kommunen, men önskar man en cirkel eller endagarskurs är de ofta villiga att hjälpa till med att dra igång något. Här finns dels Vuxenskolan men också ABF, som också bedriver kurser på distans.

 

 

Senast uppdaterad 2016-07-15

SMS vid driftstörningar

 Banner sms-tjänst 

Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se