torsaas-collage3

 

Bo och Leva i Torsås kommun

Torsås är en kommun i det lilla formatet. De små samhällena, närheten till skog och hav skapar förutsättningar för ett lugnare och mer avslappnat livstempo. På utflykts avstånd, cirka 30 minuter med bil, finns städer som Kalmar och Karlskrona där pulsen är högre.

 

Köpa hus, tomt eller hyra?

I Torsås finns givetvis hus i varierande prisklasser men generellt är huspriserna låga och man får oftast mycket hus för pengarna. I hjärtat av Torsås centralort har ett helt nytt bostadsområde byggts. Detta heter Valfridsbo och ingivningen skedde 14 maj, 2010. Här erbjuds hyresrätter med hög standard vid den anlagda sjön. För mer information se www.valfridsbo.se.

Torsås kommun har också lediga tomter, många av dem bara ett stenkast från havet. Tomterna finns i Bergkvara, Söderåkra och Torsås. Under Bostäder, mark och tomter/Lediga tomter finns information om vilka tomter kommunen har till försäljning just nu, samt vem att kontakta!

TBAB är det kommunala bostadsbolaget och har lägenheter i Gullabo, Torsås, Söderåkra och Bergkvara. Det finns en kommunal bostadskö, där det går att få erbjudande om lediga lägenheter automatiskt. TBAB:s lediga lägenheter finns att se här.

I Torsås kommun finns även privata uthyrare, se en del av dem i länkarna till höger.

Arbetstagare eller Företagare

Torsås kommun är ortens största arbetsgivare, men det finns också många privata företag i varierande storlek. Arbetsförmedlingen är en väg att gå för att söka jobb, men även direktkontakt med företagen är ofta en god idé. De korta pendlingsavstånden till både Kalmar och Karlskrona, med Torsås i "mitten" gör att man får stor frihet i sitt val av arbetsort.

 

Med över 1000 registrerade företag är Torsås kommun en av de företagstätaste kommunerna i landet. Med en handfull större tillverkningsindustrier är det de små företagen som dominerar näringslivet.

 

Vill Du också starta eget företag? Näringslivscentrat Torsås Företagscentrum är en ekonomisk förening där företagarna på orten är medlemmar. Medlemsavgiften är en engångssumma beroende på hur många anställda det finns i företaget. Torsås företagscentrum sysslar med företagsrådgivning, anordnar kurser och föreläsningar samt hjälper till med nätverksbildande mm. Helt enkelt en resurs för medlemmarna!

 

 

 

Senast uppdaterad 2017-02-28

Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se